Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Een huis verhuren in Zweden

verhuurinformatie

Ga je een huis kopen in Zweden dan wil je misschien ook wel rendement maken door je tweede huis actief te gaan verhuren. Je kunt dit helemaal zelf regelen of een bedrijf of agent inhuren die dit allemaal voor je regelt:

Zelf je huis verhuren in Zweden:

Heb je de tijd, dan is zelf je huis verhuren leuk om te doen en prima zelf te regelen. Om het verhuren zo succesvol mogelijk te maken (als dit je doel is) dan is het belangrijk om een aantal dingen goed te regelen: Zorg ervoor dat je woning goed vindbaar is online, dat je mooie en duidelijke foto’s hebt en goed aangeeft wat er zo leuk is aan jouw huis en aan de omgeving natuurlijk. Het is belangrijk om een agenda met beschikbaarheid of een reserveringsmodule te hebben of snel te reageren als mensen vragen stellen via de mail. Houd er rekening mee dat wanneer je je huis verhuurt aan vrienden, familie of bekenden dat je dit ook wel moet zien als een zakelijke overeenkomst en goede afspraken moet maken over de kosten en wat te doen als er onverhoopt iets kapot gaat. Wanneer je je vakantiehuis in Zweden verhuurt en zelf in Nederland of België blijft wonen is het handig om iemand in de buurt van je vakantiehuis (iemand die je kent en vertrouwt) te vragen om een aantal dingen voor je te regelen, als contactpersoon ter plaatse voor je huurders, als er technische mankementen zijn etc.

In Zweden zijn er ook commerciële partijen die de verhuur van je vakantiewoning voor je kunnen regelen. Tegen een vergoeding (meestal zo’n 25% van de verhuurprijs) regelen zij bijvoorbeeld dat je huurders de sleutel krijgen, dat er wordt schoongemaakt en dat eventuele reparaties worden gedaan. Kies niet voor de eerste de beste agent die je tegenkomt maar neem de tijd voor de juiste te kiezen: Vraag verschillende offertes op, vraag naar referenties van andere verhuurders en naar de betalingsvoorwaarden.

Meer informatie