Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiehuis in Frankrijk, dat is eindeloos genieten

Een vakantiehuis in Frankrijk kopen is meer dan ‘zomaar’ een woning. Frankrijk beschikt over prachtige natuur – van zon, zee en strand tot bergen, rivieren en bossen – en tal van adembenemende steden. Er is een aangenaam klimaat en je kan proeven van de lekkerste culinaire specialiteiten. Een vakantiehuis in Frankrijk, da’s eindeloos genieten!

Prachtige natuur in Frankrijk

Frankrijk heeft heel wat te bieden op vlak van landschap, natuur en klimaat. Er is voor elk wat wils. Je kan kiezen voor een tweede huis in de buurt van een bruisende Franse stad maar je kan evengoed een huis kopen op het platteland waar je volledig tot rust komt. Het is allemaal mogelijk in Frankrijk! Daarnaast biedt het land een grote diversiteit aan landschappen. Er zijn prachtige bergen, ideaal voor wintersporters en avonturiers. Watersporters en levensgenieters kunnen hun hartje ophalen op een van de vele stranden. Aan de zuidelijke Côte d’Azur heerst een aangenaam Middellands Zeeklimaat. Dat maakt deze regio uitermate geschikt voor een ontspannende zonvakantie aan zee.

Mooie Franse steden

In Frankrijk vind je tal van steden met veel charmes en cultuur. Uiteraard is er hoofdstad Parijs, een wereldstad die kan pronken met prachtige architectuur, monumenten, musea en als kers op de taart de Eiffeltoren. Je kan er ook naar hartenlust shoppen. Andere boeiende steden waar heel wat te beleven valt, zijn Marseille, Nice, Lyon, Bordeaux of Straatsburg. Als je een tweede woning wil kopen in of nabij een Franse stad, heb je keuze genoeg!

Heerlijke gastronomie in Frankrijk

Gastronomie speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Fransen. Hun wijnen en kazen zijn wereldberoemd. Lyon staat al eeuwen bekend als de hoofdstad van de Franse gastronomie. De Bordeaux-streek, de Bourgogne en de Champagne worden wereldwijd geroemd om hun excellente wijnen. Fransen zijn echte levensgenieters. Met een tweede huis in Frankrijk kan je deel uitmaken van deze fijne cultuur van lekker eten en drinken!

Sporten in Frankrijk

Sportievelingen komen ruimschoots aan hun trekken in Frankrijk door de vele verschillende landschappen. Als je van bergsporten (klimmen, wandelen), skiën of snowboarden houdt, kan je je hart ophalen in de Franse bergen. De Alpen staan bekend om hun brede, uitgestrekte skipistes. In de rivieren kan je raften of met een kano/kajak varen. Natuurlijk is ook het strand een geschikte plaats om aan sport te doen, denk maar aan surfen in de Atlantische Oceaan. Dus ben je een sportliefhebber, dan is Frankrijk een geschikt land voor een tweede woning!

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat zijn de kosten van een vakantiewoning?

Voordat je die grote investering gaat doen doe je er verstandig aan de kosten in kaart te brengen. Hier een aantal op een rij

Bekijk

Vermogensbelasting op je tweede woning in Frankrijk

Wat zijn de regels als het gaat om vermogensbelasting van onroerendgoed in Frankrijk? Lees er hier alles over

Bekijk

Vakantiewoning in Frankrijk: Welke belasting moet ik betalen?

Heb je een huis in Frankrijk of wil je een vakantiewoning kopen? Dan kom je in aanraking met verschillende soorten belastingen. Dat lijkt veel, maar de Franse fiscus is nog steeds gunstiger voor de tweede huis bezitter in vergelijking met Nederland.

Bekijk

Je vakantiewoning in Frankrijk verzekeren

Bij de aankoop van onroerend goed in Frankrijk komt al vrij snel in het aankoop proces de verzekering in beeld. Zowel de makelaar als de notaris zullen al snel roepen ‘Attention, zorg dat je de opstallen verzekerd hebt voor de datum van de overdracht’.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden