Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Duitsland, het ideale land voor een tweede huis

Bij een vakantiewoning denken velen spontaan aan een warm, zuiders land. Ook Duitsland is een populaire en aantrekkelijke bestemming. Het is dichtbij en heeft heel wat te bieden op vlak van cultuur en natuur. Een vakantiehuis in Duitsland is een goede keuze! Uiteraard zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een tweede woning in Duitsland wil kopen. We zetten ze op een rijtje.

Opbouw van de kosten

De Duitse huizenprijzen zijn zeer interessant. Voor 30.000 euro kan je al een mooie vakantiewoning kopen. Je moet wel rekening houden met hogere kosten als koper dan in Nederland. Ga ook tijdig bij je bank informeren over de mogelijkheden voor een lening voor je vakantiehuis in Duitsland. Sommige banken doen dit maar anderen niet. Het vergt wat tijd om dit uit te zoeken maar het is belangrijk dat je weet hoeveel geld je kan uitgeven aan je Duitse tweede huis.

Duitse regelgeving over aankoop tweede woning

De Duitse regelgeving is ook iets waar je rekening mee moet houden als je een vakantiehuis aanschaft. Als koper moet je bijvoorbeeld een deel van de makelaarskosten voor je rekening nemen. Daarnaast wordt er in Duitsland geen voorlopig koopcontract opgesteld, wat mogelijk gevolgen heeft voor het aankoopproces van je tweede huis. Het is verstandig om je vooraf goed te informeren bij een expert of om contact op te nemen met de Duitse overheid. Zo ben je goed voorbereid en kom je achteraf niet in de problemen.

Duitse regelgeving over aankoop tweede woning

Een vakantiehuis kopen in Duitsland is niet ingewikkeld aangezien het land onder de EU-regelgeving valt. Een bijkomend voordeel is dat het helemaal niet ver is vanuit Nederland. Amper een paar uur rijden en je bent op je bestemming. Op die manier kan je perfect voor een paar dagen naar je vakantiewoning reizen. En als je er zelf niet bent, kan je je tweede huis verhuren. Zo haal je er nog mooie extra inkomsten uit.

Gerelateerde berichten

Bekijk

De voordelen van een tweede woning in Duitsland

Overweeg je Duitsland als locatie voor je tweede woning? Ontdek de voordelen van investeren in een Duits vastgoed  

Bekijk

Box 3 en je vakantiewoning: Welke belasting betaal je in 2023?

De laatste tijd is er veel te doen rondom de box 3-heffing van de Nederlandse belastingdienst. In dit artikel leggen we uit wat er met fortfait, forfaitair en forfaitaire vergoeding bedoeld wordt.

Bekijk

Vakantiehuis kopen in Duitsland: alles over belastingzaken

Denk je aan het kopen van een vakantiehuis in Duitsland dan wil je goed op de hoogte zijn van alle belastingzaken. Wij zetten hier alles op een rij.

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden