Duitsland, het ideale land voor een tweede huis

Bij een vakantiewoning denken velen spontaan aan een warm, zuiders land. Ook Duitsland is een populaire en aantrekkelijke bestemming. Het is dichtbij en heeft heel wat te bieden op vlak van cultuur en natuur. Een vakantiehuis in Duitsland is een goede keuze! Uiteraard zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een tweede woning in Duitsland wil kopen. We zetten ze op een rijtje.

Opbouw van de kosten

De Duitse huizenprijzen zijn zeer interessant. Voor 30.000 euro kan je al een mooie vakantiewoning kopen. Je moet wel rekening houden met hogere kosten als koper dan in Nederland. Ga ook tijdig bij je bank informeren over de mogelijkheden voor een lening voor je vakantiehuis in Duitsland. Sommige banken doen dit maar anderen niet. Het vergt wat tijd om dit uit te zoeken maar het is belangrijk dat je weet hoeveel geld je kan uitgeven aan je Duitse tweede huis.

Duitse regelgeving over aankoop tweede woning

De Duitse regelgeving is ook iets waar je rekening mee moet houden als je een vakantiehuis aanschaft. Als koper moet je bijvoorbeeld een deel van de makelaarskosten voor je rekening nemen. Daarnaast wordt er in Duitsland geen voorlopig koopcontract opgesteld, wat mogelijk gevolgen heeft voor het aankoopproces van je tweede huis. Het is verstandig om je vooraf goed te informeren bij een expert of om contact op te nemen met de Duitse overheid. Zo ben je goed voorbereid en kom je achteraf niet in de problemen.

Duitse regelgeving over aankoop tweede woning

Een vakantiehuis kopen in Duitsland is niet ingewikkeld aangezien het land onder de EU-regelgeving valt. Een bijkomend voordeel is dat het helemaal niet ver is vanuit Nederland. Amper een paar uur rijden en je bent op je bestemming. Op die manier kan je perfect voor een paar dagen naar je vakantiewoning reizen. En als je er zelf niet bent, kan je je tweede huis verhuren. Zo haal je er nog mooie extra inkomsten uit.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Belastingen op een vakantiewoning in Duitsland

Duitsland is een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders, onder andere door de vlotte bereikbaarheid. Steeds meer landgenoten hebben een tweede huis in gebieden als de Eifel en Sauerland.

Bekijk

Toenemende belangstelling tweede huis

Een tweede huis in het buitenland is booming bij onze Zuiderburen.

Bekijk

Tweede huis als alternatief voor lage spaarrente?

Per saldo groeit de waarde van uw zuurverdiende spaargeld momenteel nauwelijks. Bijna 80% van ons vermogen houden we aan in spaargeld.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden