Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Second Home Specialist in beeld: B&D

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een unieke blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Maarten Bökkerink van B&D France, gespecialiseerd in kwaliteitsvolle vakantiewoningen in Midden- en Zuid-Frankrijk, is er met zijn bedrijf al bij sinds de allereerste editie van de Second Home Expo. Tijd om hem enkele vragen te stellen!

Dag Maarten, B&D France is intussen een vaste waarde op onze beurs. Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen?
“We zijn 25 jaar geleden gestart met een kantoor aan huis in Nunspeet en kenden een flitsende start. We hadden ons wel goed voorbereid door eerst, door de jaren heen, een betrouwbaar netwerk op te bouwen in Frankrijk. We kozen ervoor om te focussen op de Nederlandse en de Belgische markt met woningen in de – in onze ogen – aantrekkelijkste gebieden in Frankrijk, namelijk Midden- en Zuid-Frankrijk. Het eerste huis dat we verkochten, was aan een Nederlands koppel en het tweede aan een familie uit België.” 

Waarom hebben precies gekozen om vastgoed uit Frankrijk te verkopen op de Belgische en de Nederlandse markt?
“Frankrijk is een populair vakantieland met mooie natuur, kusten, bergen… Er is veel ruimte, waardoor je er tot rust kan komen. En als je behoefte hebt aan drukte, zijn er tal van gezellige stadjes en dorpen waar je heerlijk in de zon op een terras kan genieten van een Frans wijntje. Voor elk wat wils in ‘la douce France’! Het is bovendien een stabiel land, dat vlot bereikbaar is in één dag tijd met de auto, de trein of het vliegtuig. Ook het klimaat speelt een belangrijke rol. Wij kozen met B&D France voor de zuidelijke helft van Frankrijk omdat het weer hier veel aangenamer is dan in Nederland. Onze kerngebieden zijn de Provence/Var, de Dordogne en de Lot en sinds kort hebben we ons woningaanbod uitgebreid naar de Vaucluse en de Drôme Provençal.”

“B&D France beschikt over een vast netwerk van 25 op zichzelf staande makelaarskantoren in Midden- en Zuid-Frankrijk. In al deze kantoren wordt naast Frans sowieso Engels en vaak Nederlands gesproken. Wij gaan er zelf een paar keer per jaar op bezoek om het nieuwste woningaanbod te bekijken. Dankzij een jarenlange goede samenwerking durven wij met een gerust hart onze klanten ‘toevertrouwen’ aan hen.” 

B&D France was een van de eerste Nederlandse makelaars gespecialiseerd in Frans vastgoed. Samen met Ger en jouw dochter Marieke heb je in de afgelopen jaren een gerenommeerd bedrijf op poten gezet. Wat is jullie succesformule?
“Wij hanteren heel strenge kwaliteitsnormen voor ons woningaanbod. Te hoog geprijsde woningen wijzen we af, net als panden op een matige locatie. Het grootste deel van de woningen in ons aanbod bezoeken we zelf, en anders gebeurt dit door een van onze ervaren lokale collega’s in Frankrijk.”

“Wij willen tot de beste makelaars in ons vak behoren en het vertrouwen van onze klanten verdienen. Door onze 25 jaar ervaring hebben wij een grondige kennis van de markt en kunnen we onze klanten optimaal begeleiden en adviseren bij het maken van hun keuzes gedurende het volledige oriëntatie- en koopproces. Dit kan drie maanden tot een jaar in beslag nemen. We doen alles op maat en volgens het tempo van de klant.”

Jullie zijn al jaren een trouwe exposant op Second Home. Welke vragen krijgen jullie vooral van mensen die jullie stand bezoeken?
“Bezoekers stellen ons veel vragen als ‘waar kan ik best een vakantiewoning kopen?’, ‘hoe kan ik woningen bezichtigen ter plaatse?’, ‘hoe bereid ik mij zo goed mogelijk voor op een aankoop?’. Daarnaast krijgen we veel juridische en fiscale vragen. Ook daar hebben we de juiste expertise voor in huis. Wij houden enorm van de vele persoonlijke contacten op de beurs want wij dragen klantgerichtheid hoog in het vaandel. De bezoekers op de Second Home Expo zijn altijd enthousiast en nieuwsgierig: heel fijn! Als mensen ons niet kunnen komen bezoeken op de beurs, zijn ze uiteraard van harte welkom in ons kantoor in Elburg.”

kantoorboerderij-BD-France

Hoe kijk jij naar de toekomst van onze markt?
“Frankrijk zal altijd een aantrekkelijke bestemming zijn als permanente woonplaats of als ‘pied-à-terre’ voor korte en lange vakanties. Er zal sowieso een markt blijven voor kopers én verkopers. De coronacrisis heeft de markt enkele maanden stilgelegd. Intussen zijn weer veel geïnteresseerde kopers op zoek naar hun droomhuis in Frankrijk! Net door de gezondheidscrisis beseffen mensen dat ruimte heel waardevol is. En waar is er meer ruimte dan in Frankrijk?”

Wat zijn jouw drie tips qua aankoopadvies voor toekomstige kopers?

  1. Een goede voorbereiding is alles! Een huis kopen is een leuk proces met veel verschillende aspecten en spannende momenten. Het gaat om grote bedragen en het is niet iets dat je ‘zomaar’ doet. Zorg dat je er goed geïnformeerd aan begint.
  2. Kies voor een betrouwbare partner met een goede reputatie om je te begeleiden in het aankoopproces, zoals B&D France!
  3. Ga voor persoonlijk contact. Maak een afspraak met een woningspecialist of bezoek een standhouder op een second home beurs

 

Contacteer B&D France

Wil je contact opnemen met B&D France, een kijkje nemen naar hun aanbod of zien op welke beurzen ze aanwezig zullen zijn? 

Klik dan snel door naar het profiel van B&D France

 

Bron: interview met Henkjan Prins en Maarten Bökkerink .

Gerelateerde berichten

Bekijk

Uitzending Way of Living RTL4

Als vaste partner van Second Home waren presentatoren Sanne en Arno ook afgelopen editie weer aanwezig op de Second Home Beurs in Utrecht voor de opnames van Way of Living.

Bekijk

Second Home eerste consumentenbeurs bij Jaarbeurs na versoepelingen

Van 18 tot en met 20 maart vindt bij Jaarbeurs in Utrecht de eerste consumentenbeurs, de Second Home Beurs, plaats, zonder maatregelen en controles. Twee jaar geleden stond de beurs klaar om open te gaan, maar werd ze als gevolg van de eerste lockdown afgelast. Voor Jaarbeurs en Second Home een symbolisch moment.

Bekijk

Second Home Specialist in beeld: HIP Estates

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Leen Vermeulen is de eigenaar van HIP Estates, een Belgische vastgoedmakelaar gespecialiseerd in villa’s en appartementen in Spanje. “Mijn man Steven en ik verloren 25 jaar geleden ons hart aan de Costa Blanca. We besloten om onze job als verzekeringsmakelaar in te ruilen voor één als vastgoedmakelaar in Spanje. De beste beslissing van ons leven!” vertelt ze ons

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden