Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Second Home Specialist in beeld: HIP Estates

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Leen Vermeulen is de eigenaar van HIP Estates, een Belgische vastgoedmakelaar gespecialiseerd in villa’s en appartementen in Spanje. “Mijn man Steven en ik verloren 25 jaar geleden ons hart aan de Costa Blanca. We besloten om onze job als verzekeringsmakelaar in te ruilen voor één als vastgoedmakelaar in Spanje. De beste beslissing van ons leven!” vertelt ze ons

Wat maakt Spaans vastgoed zo interessant om te verkopen op de Belgische tweedehuizenmarkt?
“Belgen houden van Spanje! Wie kan hen ongelijk geven? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft Spanje het beste klimaat van Europa. Het land is vlot bereikbaar: op amper twee uur vliegen sta je al op Spaanse bodem. In Spanje liggen de aankoopprijzen van vastgoed bovendien veel lager in Spanje dan in België. Waarom zou je dan nog twijfelen?”

Wij kennen HIP Estates als een echt familiebedrijf. Samen met jouw man Steven Theunis ben je elke keer weer van de partij op onze beurs om de bezoekers enthousiast te informeren over de aankoop van een tweede woning. Waarin schuilt de kracht van jullie bedrijf?
“HIP Estates heeft drie heel sterke punten:

  1. Persoonlijk contact: we organiseren het liefst (virtuele) afspraken of meetings bij ons op kantoor om de wensen van onze klanten zo goed mogelijk te begrijpen en hen de juiste woningen voor te stellen. Onze klanten worden van A tot Z persoonlijk begeleid door een van onze ervaren medewerkers. Ze gaan ook samen met deze persoon op een driedaagse inspectietrip naar Spanje, wat zorgt voor een echte vertrouwensband.
  2. Betrouwbare partners: we werken enkel samen met de meest betrouwbare vastgoedpromotoren en advocatenkantoren in België en Spanje.
  3. 25 jaar ervaring: onze jarenlange ervaring in de vastgoedsector en in Spanje in het bijzonder, heeft ons veel bijgebracht. We kennen de markt door en door en weten heel goed hoe we onze klanten optimaal kunnen begeleiden bij het aankoopproces van hun Spaanse tweede woning.

We zijn dan ook niet voor niets het grootste Belgische immokantoor gespecialiseerd in Spaans vastgoed. Iets waar we uiteraard erg trots op zijn!”

Jullie hebben in die 25 jaar ongetwijfeld al veel mooie en speciale momenten meegemaakt. Welke woning of verkoop is je het meest bijgebleven?
“Een paar jaar geleden waren we met een klant op driedaagse inspectietrip in het zuiden van Alicante. Hij had specifiek gevraagd om alle penthouses uit de regio te laten zien. We hadden al deze informatie netjes op papier gezet, het ging over twaalf panden. Toen de man door de foto’s en de informatie aan het bladeren was, begon hij naarstig kruisjes te zetten naast de woningen. Uiteindelijk bleek dat hij

wilde investeren in tien van de twaalf vastgoedprojecten die we hem hadden voorgesteld. Onze dag kon niet meer stuk! Dat hadden we echt nog nooit meegemaakt.”

HIP3-in-de-kijker

Hoe belangrijk is Second Home voor HIP Estates? Past de beleving en de sfeer van de beurs bij jullie bedrijf?
“Het is altijd leuk om op Second Home te staan. De beurs is mooi ingericht en we worden er heerlijk verwend met een drankje en typisch Spaanse hapjes. We vinden het geweldig om een babbeltje te slaan met onze bestaande klanten die langskomen op onze stand. Tegelijkertijd komen we in contact met potentiële nieuwe klanten. De mensen kunnen uiteraard steeds bij ons op kantoor terecht, maar op de beurs zien we ze toch in een andere sfeer. Het contact is informeler, dat is heel fijn.”

In 2015 stelden jullie nog dat de vraag naar een woning in het buitenland elk jaar groter werd. In 2019 zagen jullie de aankoop van vastgoed in Spanje echter met 3,3% zakken. Hoe zie je momenteel de toekomst van de tweedehuizenmarkt evolueren in Spanje?
“De coronacrisis heeft gezorgd voor een moeilijke periode. De cijfers inzake de vastgoedtransacties in Spanje tonen dat duidelijk aan. Uiteraard zijn de gevolgen van de coronacrisis niet enkel voelbaar in de vastgoedsector: de hele Spaanse economie heeft eronder geleden. In tegenstelling tot de crisis van 2008, is er nu geen overaanbod aan vastgoed. Daarom gaan we ervan uit dat de Spaanse vastgoedprijzen stabiel zullen blijven. De nieuwbouwprojecten hebben ook maar een maand stilgelegen, waardoor de grote bouwpromotoren in Spanje financieel sterker staan dan in 2008. Op dit moment hebben we het gevoel dat de Spaanse vastgoedsector volop aan het recupereren is en dat er uiteindelijk weinig schade zal zijn. We zijn optimistisch!”

Hoe zie je HIP Estates over vijf jaar? Staan er nieuwe ontwikkelingen op de planning?
“We willen een zeer persoonlijke aanpak blijven bieden aan onze klanten. Zij verdienen een uiterst professionele en betrouwbare service en weten dat ze hiervoor bij ons terecht kunnen. Daarnaast hechten we veel belang aan kwaliteit. Klanten kunnen op ons rekenen om de meest kwalitatieve vastgoedprojecten voor hen te selecteren. Ten slotte willen we ons team van twaalf enthousiaste, ervaren medewerkers graag nog versterken. Op die manier kunnen we blijven groeien en evolueren in de komende jaren.”

Wat zijn jouw drie tips inzake aankoopadvies voor toekomstige tweede kopers?

  1. “Doe een beroep op een ervaren vastgoedmakelaar met een goede reputatie.
  2. Kies voor een vastgoedmakelaar die uitsluitend samenwerkt met betrouwbare partners (advocaten, bouwpromotoren…).
  3. Zoek een makelaar die de Spaanse regio waarin jij geïnteresseerd bent door en door kent, of die een sterk lokaal netwerk heeft van partners die de streek goed kennen.”

Op jullie Facebookpagina verschijnen regelmatig leuke receptjes, van zuiderse cocktails over Spaanse tapas tot zelfgebakken brood. Welke lokale lekkernij roept bij jou het ultieme ‘Spanje-gevoel’ op?
“De cocktail die het best past bij HIP Estates is de ‘Sangria de cava’, een combinatie van zoete sangria en Spaanse cava. Het is een vernieuwende cocktail met een frisse toets, wat perfect past bij een warme zomeravond onder de Spaanse zon. Het is bovendien een feestelijk drankje. Want zeg nu zelf: elke dag op vakantie zijn in Spanje is toch één groot feest? Onze favoriete tapas zijn de oerspaanse klassiekers. Met een bordje jamón Ibérico, een kaasplankje Manchego of pan con alioli of tomate kan je ons keer op keer verleiden!”

Als afsluiter: wat is het motto van HIP Estates?
“Ons credo luidt: ‘Disfruta de la vida’. Dit betekent: geniet van het leven, en doe dat vooral nu! Wij Vlamingen zijn soms te veel bezig met ‘later’, terwijl dat later voor sommige mensen niet eens zal komen… Geniet volop van het hier en nu! En waar kan je dat beter doen dan in het mooie, zonnige Spanje?

 

Contacteer HIP Estates

Wil je contact opnemen met HIP Estates, een kijkje nemen naar hun aanbod of zien op welke beurzen ze aanwezig zullen zijn? 

Klik dan snel door naar het profiel van HIP Estates

 

Bron: interview met Virginie Bossaer en Leen Vermeulen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Uitzending Way of Living RTL4

Als vaste partner van Second Home waren presentatoren Sanne en Arno ook afgelopen editie weer aanwezig op de Second Home Beurs in Utrecht voor de opnames van Way of Living.

Bekijk

Second Home eerste consumentenbeurs bij Jaarbeurs na versoepelingen

Van 18 tot en met 20 maart vindt bij Jaarbeurs in Utrecht de eerste consumentenbeurs, de Second Home Beurs, plaats, zonder maatregelen en controles. Twee jaar geleden stond de beurs klaar om open te gaan, maar werd ze als gevolg van de eerste lockdown afgelast. Voor Jaarbeurs en Second Home een symbolisch moment.

Bekijk

Second Home Specialist in beeld: B&D

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een unieke blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Maarten Bökkerink van B&D France, gespecialiseerd in kwaliteitsvolle vakantiewoningen in Midden- en Zuid-Frankrijk, is er met zijn bedrijf al bij sinds de allereerste editie van de Second Home Expo. Tijd om hem enkele vragen te stellen!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden