Bezoek de beurs

29 - 30 januari 2022 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 18 - 20 maart 2022 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Verhuren maakt een vakantiewoning toegankelijk

Veel mensen dromen al jaren van een vakantiewoning alvorens de daadwerkelijke stap tot aankoop te nemen. Het oriënteren begint vaak pas echt serieus te worden door de Second Home beurzen te bezoeken en met de makelaar in gesprek te gaan. Met name de afgelopen jaren is het beeld van het aankopen van een vakantiewoning sterk veranderd. De droom blijft maar er moet nu ook wel wat tegenover staan. In veel gevallen heeft de woning, de omgeving en de voldoening van het bezit, genoeg aantrekkingskracht op de koper. Lekker met familie en vrienden naar het vakantiehuis in Winterberg, de Provence of de Costa Blanca. Maar deze luxe is helaas maar voor een beperkte doelgroep weggelegd. De vaste lasten die jaarlijks bij een tweede woning komen kijken zoals onderhoud, verzekeringen en mogelijke financieringskosten drukken vaak op deze jarenlange droom.

Trend: Verhuur & eigen gebruik

Volgens Henk Dop van Dop Makelaars is er een toenemende trend van kopers die kiezen voor de combinatie van eigen gebruik en verhuur. In deze situatie maken eigenaren zelf maximaal gebruik van hun tweede woning maar gedurende de perioden dat zij niet aanwezig zijn wordt de woning aangeboden voor de verhuur door professionele partijen die voor alle zaken zorgdragen. De heer Dop vertelt; “Momenteel zijn er verschillende zeer ervaren internationale organisaties die alle zaken voor eigenaren uit handen kunnen nemen en een maximale bezetting kunnen realiseren, soms zelfs op basis van een vast rendement’’.

“Verder hebben wij ook een grote groep cliënten die bij ons reeds verschillende woningen hebben aangekocht als alternatief voor de traditionele manier van sparen bij de bank. Mensen willen steeds meer tastbaarheid, een echt product met meer voordelen dan alleen de financiële aspecten. Persoonlijk ben ik overtuigd dat recreatief vastgoed met een combinatie van een unieke locatie, een correcte prijs/kwaliteit verhouding en een ervaren verhuurmaatschappij die de volledige exploitatie verzorgt altijd zijn waarde zal behouden en zichzelf positief kan blijven voorzien in de formule van kosten en opbrengsten”.

Gegarandeerde jaarlijkse huuropbrengsten

Mensen die besluiten een individuele woning aan te kopen in bijvoorbeeld een klein dorpje realiseren zich in veel situaties pas te laat dat er in dat geval niemand is die alle belangen kan behartigen. Als eigenaar bent u dan zelf verantwoordelijk om alle zaken met betrekking tot verhuur, sleuteluitgifte, borg, schoonmaak, onderhoud en algemeen toezicht te organiseren. In veel gevallen blijkt dit meer tijd in beslag te nemen en meer problemen te veroorzaken dan verwacht.

Verder zijn er in de huidige markt veel beleggers actief op zoek naar solide investeringen. Vakantiewoningen met gegarandeerde jaarlijkse huuropbrengsten bieden hier steeds vaker een uitkomst. Met name locaties met zowel een zomer- als winterseizoen leveren eigenaren vaak een aantrekkelijk rendement op hun investering. Hier wordt door projectontwikkelaars de afgelopen jaren dan ook in toenemende mate rekening mee gehouden. Vraag en aanbod sluit op deze manier steeds beter op elkaar aan.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Belastingen bij verhuur van je tweede woning in Spanje

Als je eigenaar bent van een (tweede) woning in Spanje en die verhuurt, ben je verplicht om dit aan te geven bij de belastingen. Hierbij moet je rekening houden met een aantal regels. Een beknopt overzicht!

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Bekijk

Alles wat je moet weten over het verhuren van je vakantiewoning

Je moet met heel wat zaken rekening houden als je je tweede huis wil verhuren. Mág je de woning wel verhuren, en hoe zit het met belastingen en verzekeringen? We zetten het op een rijtje.

Bekijk

BTW-regeling bij de aankoop van een vakantiewoning

Ga je een vakantiewoning kopen dan heb je de mogelijkheid om de BTW terug te vorderen. Om voor deze terugvordering in aanmerking te komen moet je uiteraard wel aan een paar regels voldoen. We zetten ze op een rijtje!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden