Bezoek de beurs

29 - 30 januari 2022 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 18 - 20 maart 2022 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Uw vakantiehuis verkopen? 5 interessante tips

Er komt ongetwijfeld een moment dat u uw vakantiehuis weer wilt verkopen. Misschien door omstandigheden of u wilt een andere vakantiewoning kopen, maar wilt dit vakantiehuis eerst verkopen. Hieronder leest u een aantal interessante tips hoe u uw vakantiehuis aantrekkelijker kunt presenteren aan potentiële kopers.

Style uw vakantiehuis

Niet alleen de fotograaf maakt het verschil; u kunt zelf ook helpen om uw eigen woning aantrekkelijker en sfeervoller te maken. Met styling brengt u op een makkelijke en simpele manier nuances in huis aan, waardoor de aandacht wordt gericht op de dingen die ertoe doen.

Eerste indruk

Als u in een hotel of bed and breakfast gaat logeren, is het prettig dat de kamer ingericht en opgeruimd is. En natuurlijk wilt u liever niet zien wie er voor u heeft gelogeerd. Zo werkt het eigenlijk ook bij het fotoklaar maken van uw huis. De eerste indruk moet positief zijn. Zorg voor een opgeruimde voortuin zonder mos en groene aanslag. Zet fietsen en kliko’s even weg.

Een opgeruimd huis

De kijker moet uw huis zien als zijn of haar toekomstige nieuwe optrekje. Hij/zij moet zich dus thuis voelen. Ruim gang en kapstok op en creëer ruimte bij binnenkomst. Wij raden aan om persoonlijke spullen (foto’s!) zoveel mogelijk op te bergen. Voor keuken en badkamer telt: geen vaatdoekjes, tandenborstels en schoon- maakflessen: zo geeft u de kijker meteen de kans om de ruimte te ervaren.

Verplaats grote meubels

Grote meubelstukken nemen veel ruimte in en verstoren het beeld van de totaalruimte. Voor de kijker is het moeilijker om de afmetingen van de kamer in te schatten.

Verzamel speelgoed

De kinderkamer heeft meestal een gezellige uitstraling met speelgoed. Op zich is dat prima, maar het is nog beter om het speelgoed te verzamelen in één hoek. De toekomstige bewoner kan dan ook de mogelijkheden zien om van de kinderkamer bijvoorbeeld een walk-in closet of een kantoor te maken.

Denk na over huisdieren

Niet iedereen houdt van dieren, hoe lief en aanhankelijk ze ook zijn. Heeft u huisdieren? Berg dan hondenmand, kattenbak, voerbakken en krabpaal liever op.

Gaat u uw vakantiehuis verkopen, vergeet het dan zeker niet online te plaatsen op secondhome.nl


Bron: FotoXperience

Van tijdloos grachtenpand tot modern landhuis, van woonboot tot appartement. Iedereen woont anders. Het maakt de fotografen van FotoXperience niet uit: zij voelen zich overal thuis en de diversiteit maakt het ambacht juist boeiend en uiteenlopend.

Wat wel uitmaakt, is hoe uw huis wordt gepre- senteerd aan een eventuele koper: hoe trekt u de aandacht en wekt u interesse? Die kunst zijn wij meester: FotoXperience weet als geen ander de kenmerken en de sfeer van een woning of pand treffend vast te leggen. Onze reportages zijn altijd inclusief een hoogtefoto, 360 graden foto en een Funda video.
 

Gerelateerde berichten

Bekijk

Belastingen bij verhuur van je tweede woning in Spanje

Als je eigenaar bent van een (tweede) woning in Spanje en die verhuurt, ben je verplicht om dit aan te geven bij de belastingen. Hierbij moet je rekening houden met een aantal regels. Een beknopt overzicht!

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Bekijk

Alles wat je moet weten over het verhuren van je vakantiewoning

Je moet met heel wat zaken rekening houden als je je tweede huis wil verhuren. Mág je de woning wel verhuren, en hoe zit het met belastingen en verzekeringen? We zetten het op een rijtje.

Bekijk

BTW-regeling bij de aankoop van een vakantiewoning

Ga je een vakantiewoning kopen dan heb je de mogelijkheid om de BTW terug te vorderen. Om voor deze terugvordering in aanmerking te komen moet je uiteraard wel aan een paar regels voldoen. We zetten ze op een rijtje!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden