Zelf je vakantiehuis verhuren in 6 stappen

Heb jij een tweede woning en denk je erover na om deze te gaan verhuren als je er zelf niet bent? Op deze manier maak je een leuk rendement. In dit artikel vertellen we in 6 stappen hoe je dat het beste aanpakt.  Er zijn grofweg 6 stappen die je moet volgen.

 

1.     Je hebt uiteraard een vakantiewoning nodig, maar een gedeelte van je woning of chalet kan natuurlijk ook. Alles kan je in principe verhuren en het mooie is, deze skill werkt wereldwijd! Want toeristen zijn overal en het principe blijft hetzelfde, je verhuurt je woning en krijgt hier geld voor. 

2.     Marktonderzoek en je doelgroep bepalen is een belangrijke stap. Als je weet wie er interesse heeft in jouw woning weet je ook waar je moet adverteren. Daarnaast is het aanbod vaak een afspiegeling van de vraag. Je kunt dit zelf eenvoudig testen in Google. Toets de volgende zin in google: ‘jouw locatie’ vakantiewoningen/verblijf en druk op enter. Je zal verbaasd zijn over het resultaat, hoe meer woningen er tevoorschijn komen hoe groter de vraag. 

3.     Woning gereedmaken, wat moet er nu wel in en wat nou juist niet? En heb je al nagedacht over contactloos inchecken d.m.v. de sleutelkastjes i.v.m. en een informatiefolder. Al deze zaken wil je aan de voorkant goed geregeld hebben, zodat je zo min mogelijk vragen krijgt van de gast achteraf.

4.     Platformen inrichten, de doelgroep weten wij al van stap 2. Dus nu wij dat weten kunnen wij gericht gaan adverteren en zorgen dat je zo snel mogelijk de juiste gasten krijgt. Adverteer op verschillende platformen voor een zo groot mogelijk bereik.

5.     Je bent online, dit kan spannend zijn. Maar maak je niet te druk, als je alle voorgaande stappen hebt doorlopen dan kan het niet fout gaan. Het belangrijkste zijn de volgende zaken: kalenders, contracten, betalingen en incheck instructies.

6.     Yes, we gaan verhuren. Je eerste gasten zijn ingecheckt. Jij als gastheer/vrouw vraagt nog even na of alles goed is en geeft wat tips over de omgeving :) dat wordt een mooie recensie à meer gasten!

 

Bron: bnbverhuurcursus.nl

 

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een vakantiehuis met 2 of 3 slaapkamers kopen?

Veel mensen die een vakantiehuis willen kopen vragen zich af of ze een huis moeten kiezen met 2 of 3 slaapkamers. Het hangt ervan af wat het doel is van de woning: voor eigen gebruik of om te verhuren.

Bekijk

Een vakantiehuis kopen voor verhuur rendement

In de meeste verkoopbrochures ligt de focus sterk op het vakantiehuis zelf; wat is de oppervlakte, de architectuur, de inrichting en op welke plek is de kavel gelegen? Zijn dat ook de aspecten die de verhuur aantrekkelijk maken?

Bekijk

Sparen of investeren in een recreatiewoning?

U zult ongetwijfeld wel eens met de gedachte spelen. Je arm sparen of toch maar iets anders doen met je geld.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden