Bezoek de beurs

29 - 30 januari 2022 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 18 - 20 maart 2022 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Zelf je vakantiehuis verhuren in 6 stappen

Heb jij een tweede woning en denk je erover na om deze te gaan verhuren als je er zelf niet bent? Op deze manier maak je een leuk rendement. In dit artikel vertellen we in 6 stappen hoe je dat het beste aanpakt.  Er zijn grofweg 6 stappen die je moet volgen.

 

1.     Je hebt uiteraard een vakantiewoning nodig, maar een gedeelte van je woning of chalet kan natuurlijk ook. Alles kan je in principe verhuren en het mooie is, deze skill werkt wereldwijd! Want toeristen zijn overal en het principe blijft hetzelfde, je verhuurt je woning en krijgt hier geld voor. 

2.     Marktonderzoek en je doelgroep bepalen is een belangrijke stap. Als je weet wie er interesse heeft in jouw woning weet je ook waar je moet adverteren. Daarnaast is het aanbod vaak een afspiegeling van de vraag. Je kunt dit zelf eenvoudig testen in Google. Toets de volgende zin in google: ‘jouw locatie’ vakantiewoningen/verblijf en druk op enter. Je zal verbaasd zijn over het resultaat, hoe meer woningen er tevoorschijn komen hoe groter de vraag. 

3.     Woning gereedmaken, wat moet er nu wel in en wat nou juist niet? En heb je al nagedacht over contactloos inchecken d.m.v. de sleutelkastjes i.v.m. en een informatiefolder. Al deze zaken wil je aan de voorkant goed geregeld hebben, zodat je zo min mogelijk vragen krijgt van de gast achteraf.

4.     Platformen inrichten, de doelgroep weten wij al van stap 2. Dus nu wij dat weten kunnen wij gericht gaan adverteren en zorgen dat je zo snel mogelijk de juiste gasten krijgt. Adverteer op verschillende platformen voor een zo groot mogelijk bereik.

5.     Je bent online, dit kan spannend zijn. Maar maak je niet te druk, als je alle voorgaande stappen hebt doorlopen dan kan het niet fout gaan. Het belangrijkste zijn de volgende zaken: kalenders, contracten, betalingen en incheck instructies.

6.     Yes, we gaan verhuren. Je eerste gasten zijn ingecheckt. Jij als gastheer/vrouw vraagt nog even na of alles goed is en geeft wat tips over de omgeving :) dat wordt een mooie recensie à meer gasten!

 

Bron: bnbverhuurcursus.nl

 

Gerelateerde berichten

Bekijk

Belastingen bij verhuur van je tweede woning in Spanje

Als je eigenaar bent van een (tweede) woning in Spanje en die verhuurt, ben je verplicht om dit aan te geven bij de belastingen. Hierbij moet je rekening houden met een aantal regels. Een beknopt overzicht!

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Bekijk

Alles wat je moet weten over het verhuren van je vakantiewoning

Je moet met heel wat zaken rekening houden als je je tweede huis wil verhuren. Mág je de woning wel verhuren, en hoe zit het met belastingen en verzekeringen? We zetten het op een rijtje.

Bekijk

BTW-regeling bij de aankoop van een vakantiewoning

Ga je een vakantiewoning kopen dan heb je de mogelijkheid om de BTW terug te vorderen. Om voor deze terugvordering in aanmerking te komen moet je uiteraard wel aan een paar regels voldoen. We zetten ze op een rijtje!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden