Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een vakantiehuis met 2 of 3 slaapkamers kopen?

Veel mensen die een vakantiehuis willen kopen vragen zich af of ze een huis moeten kiezen met 2 of 3 slaapkamers. Het hangt ervan af wat het doel is van de woning: voor eigen gebruik of om te verhuren.

Vakantiehuis kopen voor eigen gebruik

Koop je een tweede woning voor eigen gebruik, om er (hoofdzakelijk) zelf te verblijven? Denk dan na over wat je zelf wil en nodig hebt. Vaak kopen mensen een huis met 3 slaapkamers terwijl hun budget het niet echt toelaat. In veel gevallen blijkt ook dat de derde slaapkamer maar een paar keer per jaar gebruikt wordt als logeerkamer. Dat is zonde; in dat geval is het beter om te kiezen voor een woning met 2 slaapkamers en om voor logées een extra pand te huren. Op die manier kan je ook genieten van je privacy. Het is wel een goed idee om je terras in te richten voor een grote groep, bijvoorbeeld met een ruime tafel. Zo kunnen jullie samen eten en genieten van momenten met z’n allen. 

Vakantiehuis kopen om te verhuren

Ben je van plan om je vakantiehuis te verhuren? Dan is het verstandig om te kiezen voor een vakantiehuis met 3 slaapkamers. De meeste huurders zijn op zoek naar 3 slaapkamers want ze willen evenveel comfort als thuis. Zo zijn er aparte slaapkamer voor eventuele kinderen en is de situatie gelijk aan thuis. Bovendien is het aangenaam voor huurders om over voldoende ruimte te beschikken in hun vakantiehuis, zeker als het warm is.

Conclusie: Als je een vakantiehuis koopt voor eigen gebruik, is een woning met twee slaapkamers een goede keuze. Met het oog op verhuur kies je beter voor een vakantiehuis met 3 slaapkamers.

Bron: Azull

 

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een vakantiewoning verhuren voor rendement

Investeren in een vakantiewoning is populair. Als je op het punt staat om in een vakantiehuis te investeren, neem dan zeker even de tijd om na te gaan wat je rendement kan zijn. In de meeste gevallen is het bezit van een vakantiehuis financieel voordelig en dus een verstandige beslissing. Toch is het belangrijk om je goed te informeren voordat je een woning koopt. Het is immers een grote investering die je niet elke dag doet.

Bekijk

4 redenen om een vakantiewoning te kopen in Nederland

Vroeger kochten Belgen en Nederlanders vaak een tweede woning in Frankrijk, Spanje of in een ander zonnig vakantieland. De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor een vakantiehuis in eigen land. Wij zetten vier goede redenen op een rijtje voor een vakantiehuis in België of Nederland.  

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Uitzending Way of Living RTL4

Als vaste partner van Second Home waren presentatoren Sanne en Arno ook afgelopen editie weer aanwezig op de Second Home Beurs in Utrecht voor de opnames van Way of Living.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden