Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Second Home Specialist in beeld: Invest in Lisbon

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Deze keer is het de beurt aan David Quasten, zaakvoerder van Invest in Lisbon. Na een lange carrière als projectontwikkelaar aan de Belgische kust begon hij in 2006 vastgoed in en rond de Portugese hoofdstad te verkopen.

Dag David, waarom kozen jullie voor de Portugese markt?
“Portugal is een land met veel troeven. Het is dit jaar uitgeroepen tot het veiligste land van Europa en het derde veiligste land ter wereld. De lucht is hier zeer zuiver. Er is een lange, mooie kustlijn en prachtige steden met een ontspannen sfeer. Het leven is hier nog een pak goedkoper dan in veel andere Europese landen, zeker ook op vlak van vastgoedprijzen. En misschien wel het belangrijkste: de Portugezen zijn ontzettend vriendelijke en gastvrije mensen. Ik ben ervan overtuigd dat een aankoop van een tweede woning in Portugal een uitstekende investering is.” 

Wij mogen Invest in Portugal al lang verwelkomen als standhouder op Second Home. Wat is de kracht van jouw bedrijf?
“Wij –ikzelf, mijn partner en een aantal enthousiaste medewerkers – streven naar een persoonlijke aanpak van onze klanten. Meestal verblijven zij op onze quinta. Die ligt zo’n 30 km ten zuiden van Lissabon en van daaruit gaan we elke dag samen op pad op zoek naar de meest geschikte woning. Het resultaat is dat veel klanten na die zoektocht zelfs vrienden zijn geworden!”

investinlisbon

Is er een herinnering die je altijd zal bijblijven, van die 14 jaar dat je nu bezig bent met Invest in Portugal?
“Een jaar geleden was er een klant met wie ik twee dagen naar villa’s was gaan kijken. Op het einde van de tweede dag toonde ik een villa in opbouw in Sesimbra. Deze mensen waren zeer enthousiast want de woning was 100% waarnaar ze op zoek waren. Ze wilden echt in Sesimbra wonen, ze waren al bezig met de verhuis van de meubels en ze zouden de dag erna alle documenten komen tekenen. Maar de volgende dag kreeg ik ’s morgens vroeg een telefoontje: het kon niet doorgaan. Ze konden niet zeggen waarom, ze hadden er niet van geslapen… Op dergelijke momenten denk ik dat wij, met onze ervaring, het verschil kunnen maken. Ik zei: ‘Doe nog één ding: maak dezelfde wandeling die we gisteren samen gedaan hebben vanuit de villa. Neem daarna een definitieve beslissing.’ De woning lag namelijk op wandelafstand van het prachtige strand van Meco. Nog voor de middag kreeg ik een telefoontje dat ik toch alle documenten mocht voorbereiden. Deze mensen hadden het even moeilijk met het beslissingsmoment – een beetje ‘cold feet’ – maar met wat hulp en zonder veel druk kwamen ze tot de vaststelling dat ze de rest van hun leven in Sesimbra wilden doorbrengen. Ondertussen wonen ze er en telkens ik hen tegenkom, hebben ze een glimlach tot achter hun oren. Daar doe je het voor hé!”


Na de crisis in 2008 heeft Portugal lange tijd zwarte sneeuw gezien, maar de vastgoedmarkt heeft zich intussen volledig hersteld. Hoe kijk jij naar de toekomst van de markt van de tweede verblijven?
“Kopers zijn vandaag vooral op zoek naar ruimte en een tweede verblijf met een tuin. Dus daar focussen wij volop op. Mensen willen een woning volledig naar hun wens, omdat ze er rekening mee houden dat hun tweede woning later wel eens de eerste woning zou kunnen worden. Daarom blijven we inzetten op onze persoonlijke aanpak. We merken dat onze klanten dit echt verwachten en enorm appreciëren. De vraag overstijgt het aanbod in Portugal, dus hier vastgoed kopen is sowieso een slimme investering. Wij richten ons steeds meer op de Blue Coast, een prachtige streek net onder Lissabon. De prijzen zijn hier nog niet zo hoog als in bijvoorbeeld Cascais en er is een heerlijk microklimaat, zoals in de Algarve. Een topregio voor een tweede verblijf!”

Heb je lokale tips voor wie de streek rond Lissabon bezoekt?
“Zeker eens naar Bar do Peixe gaan op Meco Beach! Nergens anders kan je versere vis eten pal aan de oceaan. Adembenemend mooi én lekker! Verder zijn Cabo da Roca, Cabo Espichel, het Sintra-gebergte, Lissabon zelf en Cascais absolute must-sees.”

investinlisbon-2

Welke drie tips heb je voor toekomstige kopers?

  1. Neem je tijd om de verschillende streken in Portugal te bekijken en te vergelijken.
  2. Hou rekening met de grote klimaatverschillen in Portugal.
  3. Kies voor een gepersonaliseerd traject met een vastgoedpartner. Blijf ver weg van eenheidsworst!

Samen met je gezin ruilde jij België in 2015 definitief in voor Portugal. Wat trok je toen over de streep om deze grote stap te zetten?
“Ik ben ervan overtuigd dat, als je vastgoed verkoopt in het buitenland, je best zoveel mogelijk ter plaatse bent, zeker bij nieuwbouwprojecten. Onze kinderen waren toen 3 en 4 jaar dus het leek ons het ideale moment om de stap te zetten. Ik kan dit alleen maar aanraden aan iedereen, als het praktisch mogelijk is tenminste. Maar ik vind: je leeft maar één keer dus je mag geen unieke kansen laten voorbijgaan! Een tweede verblijf in dit prachtige land is alvast een eerste stap, iedereen is welkom bij Invest in Lisbon.”

 

Contacteer Invest In Lisbon

Wil je contact opnemen met Invest In Lisbon, een kijkje nemen naar hun aanbod of zien op welke beurzen ze aanwezig zullen zijn? 

Klik dan snel door naar het profiel van Invest In Lisbon

 

Bron: interview met Virginie Bossaer en David Quasten

Gerelateerde berichten

Bekijk

Uitzending Way of Living RTL4

Als vaste partner van Second Home waren presentatoren Sanne en Arno ook afgelopen editie weer aanwezig op de Second Home Beurs in Utrecht voor de opnames van Way of Living.

Bekijk

Second Home eerste consumentenbeurs bij Jaarbeurs na versoepelingen

Van 18 tot en met 20 maart vindt bij Jaarbeurs in Utrecht de eerste consumentenbeurs, de Second Home Beurs, plaats, zonder maatregelen en controles. Twee jaar geleden stond de beurs klaar om open te gaan, maar werd ze als gevolg van de eerste lockdown afgelast. Voor Jaarbeurs en Second Home een symbolisch moment.

Bekijk

Second Home Specialist in beeld: HIP Estates

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Leen Vermeulen is de eigenaar van HIP Estates, een Belgische vastgoedmakelaar gespecialiseerd in villa’s en appartementen in Spanje. “Mijn man Steven en ik verloren 25 jaar geleden ons hart aan de Costa Blanca. We besloten om onze job als verzekeringsmakelaar in te ruilen voor één als vastgoedmakelaar in Spanje. De beste beslissing van ons leven!” vertelt ze ons

Bekijk

Second Home Specialist in beeld: B&D

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een unieke blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Maarten Bökkerink van B&D France, gespecialiseerd in kwaliteitsvolle vakantiewoningen in Midden- en Zuid-Frankrijk, is er met zijn bedrijf al bij sinds de allereerste editie van de Second Home Expo. Tijd om hem enkele vragen te stellen!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden