Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Second Home Specialist in beeld: Puurspanje

Bij Second Home plaatsen we onze beursexposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een unieke blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Deze keer laten we Coert Peeters aan het woord. Met zijn bedrijf Puurspanje is hij al sinds 2004 aanwezig op onze beurs. Een vaste waarde!

Dag Coert, we kennen elkaar nu al meer dan tien jaar. Herinner je je nog hoe het voor jou begon op de second home markt?
“Via-via kwamen we in contact met een lokale vastgoedagent in de regio van de Costa Cálida en de Costa Blanca, die op zoek was naar mensen in Nederland en België om zijn markt uit te breiden. Zijn idee was dat wij dit vanuit Nederland zouden doen, maar na ons eerste bezoek ter plaatse was het meteen duidelijk dat we vanuit Spanje wilden werken. Zo hadden we meer ‘feeling’ met de omgeving en de huizen en appartementen die we aanboden. Wij waren de eerste Nederlandstalige makelaar in de regio en meteen daarna begonnen we deel te nemen aan de Second Home Beurzen. De lokale agenten begrepen onze werkwijze niet, aangezien een beursdeelname een grote investering met zich meebrengt. Maar we bleven het doen, zelfs tijdens de crisis van 2008. In dat jaar was het extra belangrijk om aanwezig te zijn op de beurs. Internet en social media speelden toen nog niet zo’n prominente rol in de sector als vandaag.” 

Waarom kozen jullie om Spaans vastgoed te verkopen in de regio van de Costa Cálida en de Costa Blanca Zuid?
“We voelen ons goed en gelukkig in deze authentieke regio, zonder veel hoogbouw en massatoerisme. We wonen hier al lang en hebben intussen meer dan vijftien jaar ervaring in ons vak. We kunnen dus zeggen dat we een echte regiospecialist zijn, wat een meerwaarde is voor onze klanten. Alle services en diensten zijn hier het hele jaar door beschikbaar en de nieuwbouwmarkt is van zeer goede kwaliteit. We kunnen woningen en appartementen aanbieden in alle prijsklassen, vanaf 150.000 euro. Er is voor elk wat wils! Bovendien is het nog echt ‘Spaans’: zelfs in de zomer heeft meer dan driekwart van de mensen hier de Spaanse nationaliteit. Dat maakt het een extra aantrekkelijke regio, volgens mij.”

Wat maakt Spanje zo interessant voor (potentiële) kopers?
“Veel mensen dromen van een mooi plekje onder de zon in een regio met een authentieke en gezellige sfeer. Daarvoor ben je in Spanje aan het juiste adres! Bovendien is het een zeer bereikbaar land met een gemiddelde vliegtijd van amper 2 uur en 15 minuten. Ideaal voor een weekendje of een korte trip naar de zon! Naast eigen gebruik kan je je Spaanse vakantiewoning ook verhuren, wat het extra interessant maakt. We merken dat veel mensen, vooral tussen 40 en 50 jaar, zich aangesproken voelen door die combinatie. Op die manier halen ze rendement uit hun investering, waarmee ze hun jaarlijkse kosten (gedeeltelijk) kunnen dekken of zelfs winst kunnen maken, afhankelijk van hoe vaak ze zelf in de woning verblijven.”

Puurspanje-woning

Wij kennen Puurspanje als een familiebedrijf. Jij, je partner Daphne en je broer Rob bruisen van enthousiasme, het is altijd een plezier om jullie bezig te zien op onze beurs!
“We profileren ons bewust als familiebedrijf. We zijn trots op ons klein en gedreven team. Hierdoor hebben we een zeer vlot contact met onze klanten. Zij hebben een vast aanspreekpunt en zo kunnen wij hen volledig op maat van dienst zijn. Dat stellen ze allemaal erg op prijs. Bovendien hebben we meer dan vijftien jaar ervaring in de regio: nog een extra troef!”

Er zijn ongetwijfeld veel bijzondere momenten geweest in de voorbije jaren. Welke woning, verkoop of andere herinnering zal je nooit vergeten?
“Oei, dat is een moeilijke vraag want we hebben al zoveel mooie ervaringen meegemaakt! Doordat wij volledig op maat werken, houden we altijd rekening met de persoonlijke situatie en wensen van de klant. Hierdoor is ons werk eigenlijk elke keer ‘nieuw’ voor ons. Dat maakt het zo boeiend! Wat natuurlijk altijd leuk is, is als we een BN’er of een BV mogen helpen bij de aankoop van een Spaanse woning. We doen dat uiteraard in alle discretie en in een relaxte sfeer.”

Hoe kijk je naar de toekomst van onze markt?
“Velen dromen van een woning in Spanje. Er zullen altijd mensen zijn die willen investeren in onroerend goed, waar dan ook ter wereld. Ik ben zeer positief en volledig klaar voor de toekomst!”

Past het aanbod zich aan aan de vraag?
“Jazeker. Het grote voordeel is dat de bouwers na de crisis van 2008 meer zijn beginnen luisteren naar de verkopende partijen. Ze stemmen hun woningen en appartementen beter af op de internationale markt, wat zich onder andere weerspiegelt in grotere raampartijen en een uitgebreidere materiaalkeuze. Veel villa’s worden nu ook op maat gebouwd.”

Hoe ziet Puurspanje eruit over pakweg vijf jaar?
“We zijn vastberaden om dezelfde koers te blijven varen en onze persoonlijke service, waar we om bekend staan, te behouden. We zien een flinke toename van klanten die een villa op maat willen bouwen. Vooral in het hogere segment (+ 700.000 euro) kunnen we alles volledig aanpassen aan de wensen van de klant, tot in de kleinste details. Denk aan extra ruimtes zoals een kantoor, een fitnessruimte of een gastenverblijf. Klanten die bijvoorbeeld hun bedrijf hebben verkocht, zijn op zoek naar een verantwoorde investering met royale leefruimte waar ze optimaal kunnen genieten samen met hun kinderen en kleinkinderen. Dan is een tweede verblijf in Spanje het mooiste cadeau dat ze zichzelf en hun familie kunnen schenken! Verder willen we ons aanbod uitbreiden met jonge resales die uniek zijn op vlak van oplage, design en locatie.

Kan je ons iets vertellen over het Puurspanje wielerteam?
“In 2009 namen we voor het eerst deel aan de Amstel Gold Race met ons Puurspanje Wielerteam, met ongeveer 40 renners. Intussen zijn we met 100 enthousiaste sportievelingen die het Limburgse land

doorkruisen in onze kleurrijke, zelf ontworpen wieleroutfit. Gezelligheid en sportiviteit komen op de eerste plaats, ieder fietst op zijn of haar niveau. Samen zetten we prachtige sportieve prestaties neer!”

Puurspanje

Welke drie tips heb jij voor mensen die eraan denken om een woning te kopen in Spanje?

1. Zoek eerst een Spaanse regio die bij je past voor je begint naar foto’s te kijken.

2. Zoek een betrouwbare partij in de gekozen regio, die er een eigen kantoor heeft en zelf woont.

3. Kijk niet enkel naar je situatie vandaag maar denk ook aan de toekomst, vooral op praktisch vlak. Hou bijvoorbeeld rekening met voorzieningen op wandelafstand voor wanneer je een dagje ouder wordt.

Heb je lokale tips voor mensen die jouw regio bezoeken?
“Onze regio is ontzettend veelzijdig! Of je nu tapas wil eten of heerlijk wil dineren in een sterrenrestaurant, het is er allemaal! Verder biedt de streek voor elk wat wils qua sport en vrijetijdsbesteding: watersport, golf, tennis, fietsen, wandelen, cultuur, natuur en onnoemelijk veel bezienswaardigheden. Iedereen kiest waar hij of zij zich goed bij voelt en er is volop afwisseling en diversiteit voor het gehele gezin, nu en in de toekomst!”

Hoe belangrijk is jullie aanwezigheid op de Second Home Beurs?
“Op Second Home Beurzen hebben we altijd veel persoonlijk contact met toekomstige kopers. Dat is aangenaam voor hen en zeker ook voor ons. Elkaar face-to-face spreken en ‘in het echt’ zien geeft langs weerskanten veel vertrouwen om zo’n belangrijke beslissing te nemen. Een uitstekende basis om een langdurige en voorspoedige samenwerking te starten!”

De Maastrichtse editie van de beurs is een thuiswedstrijd voor jullie. Zien jullie jezelf als een op-en-top Limburgs bedrijf?
“Toch wel, ja. We zijn en blijven Zuiderlingen met een typische zachte ‘g’. (lacht) Maar we zijn het uiteraard wel gewend om ons aan te passen aan al onze klanten, zowel in Nederland als in België, en dat doen we met plezier. Het maakt ons werk extra boeiend! Onze persoonlijke touch in het Limburgse dialect hebben we sowieso al veel kunnen inzetten op de beurs in ‘Mestreech’. Het is een jaarlijks gebeuren waar we altijd extra hard naar uitkijken!”

Quote:

“Puurspanje is méér dan een makelaar. Bij ons koop je niet alleen een huis, je koopt een nieuw leven. Met onze uitgebreide after sales service ben je zeker dat we samen van je tweede huis een echte thuis maken en kan je de rest van je leven op onze kennis en expertise rekenen. Of het nu een restauranttip, een advies voor verhuur of een recreatieve dagtrip betreft: we zijn er voor jou!”

Contacteer Puurspanje

Wil je contact opnemen met Puurspanje, een kijkje nemen naar hun aanbod of zien op welke beurzen ze aanwezig zullen zijn? 

Klik dan snel door naar het profiel van Puurspanje

 

Bron: interview met Henkjan Prins en Coert Peeters

Gerelateerde berichten

Bekijk

Uitzending Way of Living RTL4

Als vaste partner van Second Home waren presentatoren Sanne en Arno ook afgelopen editie weer aanwezig op de Second Home Beurs in Utrecht voor de opnames van Way of Living.

Bekijk

Second Home eerste consumentenbeurs bij Jaarbeurs na versoepelingen

Van 18 tot en met 20 maart vindt bij Jaarbeurs in Utrecht de eerste consumentenbeurs, de Second Home Beurs, plaats, zonder maatregelen en controles. Twee jaar geleden stond de beurs klaar om open te gaan, maar werd ze als gevolg van de eerste lockdown afgelast. Voor Jaarbeurs en Second Home een symbolisch moment.

Bekijk

Second Home Specialist in beeld: HIP Estates

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Leen Vermeulen is de eigenaar van HIP Estates, een Belgische vastgoedmakelaar gespecialiseerd in villa’s en appartementen in Spanje. “Mijn man Steven en ik verloren 25 jaar geleden ons hart aan de Costa Blanca. We besloten om onze job als verzekeringsmakelaar in te ruilen voor één als vastgoedmakelaar in Spanje. De beste beslissing van ons leven!” vertelt ze ons

Bekijk

Second Home Specialist in beeld: B&D

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een unieke blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Maarten Bökkerink van B&D France, gespecialiseerd in kwaliteitsvolle vakantiewoningen in Midden- en Zuid-Frankrijk, is er met zijn bedrijf al bij sinds de allereerste editie van de Second Home Expo. Tijd om hem enkele vragen te stellen!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden