Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Second Home Specialist in beeld: Spanje Specials

Bij Second Home plaatsen we graag onze exposanten in de kijker. Vandaag praten we met Hans van der Meer, eigenaar van het bedrijf Spanje Specials. Hij richtte het op in 2009 en staat sinds 2010 als exposant op onze beurs, samen met zijn echtgenote Yvonne en zus Corine.

Dag Hans, we kennen elkaar nu ongeveer tien jaar. Hoe ben je eigenlijk gestart als makelaar op de second home markt?

“Mijn vrouw en ik kwamen al jaren op vakantie in Spanje en op een bepaald moment emigreerde mijn schoonzus naar de Costa del Sol. We kwamen toen ‘via via’ in contact met een Nederlandse makelaar, die een agent voor de Nederlandse en de Belgische markt zocht. Wij gingen deze uitdaging aan en hebben de gebieden verder uitgebreid met partners aan de Costa Blanca Noord en Zuid, en aan de Costa Calida.”

Waarom kozen jullie precies om Spaans vastgoed te verkopen?

“We kozen voor de Costa’s omdat die zeer populair zijn bij Belgen en Nederlanders. Het is een markt met veel potentieel. Op het moment dat we begonnen met Spanje Specials, waren wij een van de eersten die moderne stijlwoningen te koop aanboden, wat zorgde voor veel interesse van kopers.”

Wij kennen Spanje Specials als een echt familiebedrijf. Jij, Yvonne en Corine staan hier op de beurs altijd vol enthousiasme klaar om de bezoekers te informeren over jullie aanbod en diensten. Is die uitstraling en manier van werken typisch voor jullie bedrijf?

“Zeker en vast. Onze kracht zit in enerzijds onze diepgaande kennis van en jarenlange ervaring met de markt, en daarnaast de familiale sfeer die hier heerst. Ook onze oudste zoon Marco is vaak op de beurzen aanwezig. Dat geeft een vertrouwd en prettig gevoel bij de klanten.”

Specialist-in-beeld-Spanje-specials2

Er waren ongetwijfeld veel bijzondere momenten de afgelopen jaren. Welke woning of verkoop is jullie het meest bijgebleven?

“Een paar jaar geleden onderging ik een operatie aan mijn vinger. Ik was met de chirurg aan het praten over Spanje, toen hij me vertelde dat hij op zoek was naar een appartement in Malaga. Twee weken na de operatie kwam hij naar Spanje met zijn vrouw en kocht hij een appartement via ons.”

Hoe zie jij de toekomst van onze markt?

“Door de zeer lage rente, die ook in de komende jaren laag zal blijven, is het nog altijd erg interessant om te investeren in vastgoed. De geschiedenis wijst het uit: beleggen in stenen is een uitstekende keuze.”

Past het aanbod zich aan volgens de vraag?

“Er is al jaren een grote vraag naar woningen in moderne stijl. Die worden dan ook volop te koop aangeboden. Als dit in de toekomst verandert, zullen de promotoren zich uiteraard aanpassen.”

Hoe ziet jullie bedrijf eruit over 5 jaar?

“Ik hoop nog steeds hetzelfde, en uiteraard dat wijzelf allemaal in een goede gezondheid blijven verkeren. Never change a winning team, nietwaar?”

 Spanje-Specials-700

Welke 3 tips heb jij qua aankoopadvies voor toekomstige kopers?

Kies voor een vastgoedmakelaar die:

  1. Nederlandstalig is
  2. veel service biedt: goede aftersales, gedegen kennis van de markt, een weldoordacht verhuurconcept, controle van de bankgaranties bij nieuwbouwprojecten…
  3. onafhankelijk is en al jaren actief is op de markt, waardoor hij weet welke promotoren betrouwbaar en solide zijn om mee samen te werken.

Welke lokale tips heb jij wanneer we jouw regio bezoeken?

“Dat zijn er te veel om op te noemen! Onze klanten krijgen tips van onze partners ter plaatse. Wij vinden het zeer belangrijk dat ze de sfeer echt kunnen proeven – letterlijk en figuurlijk – voor ze overgaan tot een aankoop.”

Hoe belangrijk is jullie aanwezigheid op de Second Home Beurs? Past de beleving en de sfeer van de beurs bij jullie bedrijf?

“Jullie organisatie is ook een familiebedrijf, en de gemoedelijke sfeer van op de beurs treffen de bezoekers ook bij ons op de stand aan. Er is dus een goede match!”

Als afsluiter: Op jullie stand staan altijd schitterende bloemen. Is dat iets waar jij thuis ook altijd voor zorgt?

“Haha, leuk dat jullie dat opvalt. Neen, daar zorgt Yvonne altijd voor!”

 

Contacteer Spanje Specials

Wil je contact opnemen met Spanje Specials, een kijkje nemen naar hun aanbod of zien op welke beurzen ze aanwezig zullen zijn? 

Klik dan snel door naar het profiel van Spanje Specials

 

Bron: Interview met Henkjan Prins en Hans van der Meer

 

Gerelateerde berichten

Bekijk

Uitzending Way of Living RTL4

Als vaste partner van Second Home waren presentatoren Sanne en Arno ook afgelopen editie weer aanwezig op de Second Home Beurs in Utrecht voor de opnames van Way of Living.

Bekijk

Second Home eerste consumentenbeurs bij Jaarbeurs na versoepelingen

Van 18 tot en met 20 maart vindt bij Jaarbeurs in Utrecht de eerste consumentenbeurs, de Second Home Beurs, plaats, zonder maatregelen en controles. Twee jaar geleden stond de beurs klaar om open te gaan, maar werd ze als gevolg van de eerste lockdown afgelast. Voor Jaarbeurs en Second Home een symbolisch moment.

Bekijk

Second Home Specialist in beeld: HIP Estates

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Leen Vermeulen is de eigenaar van HIP Estates, een Belgische vastgoedmakelaar gespecialiseerd in villa’s en appartementen in Spanje. “Mijn man Steven en ik verloren 25 jaar geleden ons hart aan de Costa Blanca. We besloten om onze job als verzekeringsmakelaar in te ruilen voor één als vastgoedmakelaar in Spanje. De beste beslissing van ons leven!” vertelt ze ons

Bekijk

Second Home Specialist in beeld: B&D

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een unieke blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Maarten Bökkerink van B&D France, gespecialiseerd in kwaliteitsvolle vakantiewoningen in Midden- en Zuid-Frankrijk, is er met zijn bedrijf al bij sinds de allereerste editie van de Second Home Expo. Tijd om hem enkele vragen te stellen!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden