Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Second Home Specialist in beeld: Sunbelt Realty

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Deze keer is het de beurt aan Corine van der Hout. Zij is de drijvende kracht achter Sunbelt Realty, een vaste en graag geziene gast op Second Home sinds 2006!

Dag Corine, we kennen elkaar intussen al vele jaren. Vertel eens hoe het voor jou allemaal begon op de second home markt!
“Twintig jaar geleden vertrok ik samen met mijn man naar Bonaire. We hadden in het voorjaar van 1999 een advertentie gezien in een Nederlands vastgoedmagazine, waarin de firma Sunbelt Realty op Bonaire te koop werd aangeboden. Grotendeels voor de grap stuurde ik hen een (toen nog) brief. Wij hadden allebei een prima job in Nederland: ik als directeur van een makelaarskantoor in Haren en mijn man verkocht verzekeringen. We woonden in een prachtig verbouwd huis met een mooie tuin. Eigenlijk hadden we alles wat je zou wensen, maar ja… Was dat het nu? (lacht) Een maand later kreeg ik telefoon uit Bonaire en toen begon het natuurlijk te kriebelen. Onze zomervakantie ging uiteraard richting Bonaire. We hadden tien dagen om het eiland en het kantoor te bekijken. Bonaire was toen nog heel rustig: net geen 10.000 inwoners en misschien 25.000 toeristen per jaar. Iedereen kende elkaar. Maar het had ook iets heel lieflijks. En ja, de Caraïben, dat is echt een droom! Het water zo helder, de heerlijke temperatuur, het ongehaaste bestaan… Terug in Nederland probeerden we dit te vergeten. Tevergeefs (lacht) We bleven maar praten over het eiland en hoe we het zouden gaan doen. Uiteindelijk hakten we de knoop door: we verkochten ons huis in Nederland en kochten het makelaarskantoor op Bonaire. Op een paar maanden tijd was alles rond en we vertrokken met twee koffers en een computer, onze droom tegemoet. Heerlijk, geen bezittingen meer… Het avontuur kon beginnen!”

“Uiteraard verliep niet alles zonder slag of stoot. Iedereen herinnert zich de aanslagen op de Twin Towers in 2001. Dat was een serieuze klap voor het toerisme op Bonaire. Geen Amerikaan die nog een vlucht durfde te boeken voor de winter van 2001, en de winterperiode is traditioneel ons hoogseizoen. Daarna kwam gelukkig goed nieuws: luchtvaartmaatschappij KLM ging dagelijks een vlucht inzetten naar Ecuador met een tussenlanding op Bonaire. Kort erna volgde een tweede dagelijkse vlucht, naar Peru, met opnieuw een tussenstop op Bonaire. Daarmee kwam in 2002 het toerisme weer op gang, en zelfs in een stroomversnelling! Met de groei van het toerisme steeg ook de vraag naar onroerend goed. Er kwam meer werk, en met meer werk ook meer mensen. Het inwonersaantal van Bonaire groeide naar 20.000 en ons kantoor groeide gestaag mee. Mijn man en ik begonnen met z’n tweeën begonnen en door de toename van de vraag op verschillende vlakken richtten we nieuwe afdelingen op. Vandaag zijn we met een superleuk team van veertien mensen. Het is een soort groot familiebedrijf geworden, waar iedereen zeer enthousiast is en zich mee verantwoordelijk voelt voor het geheel.”

Waarom kozen jullie ervoor om vastgoed in Bonaire te verkopen op de Nederlandse markt?
“Bonaire behoort tot de Nederlandse Antillen. Veel van onze klanten komen dan ook uit Nederland. Het geeft hen een prettig en veilig gevoel om een woning of appartement te kopen op een verre en exotische locatie, die toch tot Nederland behoort. Daarnaast is de vastgoedmarkt in Bonaire volop in ontwikkeling en ik verwacht dat dit de komende jaren nog meer zal evolueren. Dat maakt het erg interessant om hier te investeren in vastgoed. We zijn echter niet alleen op de Nederlandse markt actief. We hebben veel klanten uit Amerika en Canada en op Europees vlak zien we een toename van de interesse uit Duitsland en de Scandinavische landen.”

Ongetwijfeld waren er voor Sunbelt Realty veel bijzondere momenten in de afgelopen jaren. Is er een bepaalde herinnering die jou voor altijd zal bijblijven?
“Door onze kleinschaligheid zijn veel klantencontacten uitgegroeid tot een hechte vertrouwensband. We zijn vaak nauw betrokken bij het privéleven van onze eigenaars, huurders en verhuurders. Verhuizen naar Bonaire is een grote stap. Naast vastgoedmakelaar beschouwen klanten ons als een ‘veilig’ aanspreekpunt om een antwoord te geven op hun vragen over het eiland. Dat is heel fijn en het motiveert ons om verder te doen zoals we bezig zijn.”

Past het vastgoedaanbod op Bonaire zich aan naar de vraag?
“Absoluut. Het aantal interessante investeringsmogelijkheden neemt toe in alle prijsklassen. Of je nu op zoek bent naar een villa of een appartement, om te verhuren of enkel voor eigen gebruik: op de markt is er op dit moment voor elk wat wils.”

Hoe ziet Sunbelt Realty eruit over pakweg vijf jaar?
“We werken al een aantal jaar als projectontwikkelaar voor opdrachtgevers. We zijn hier nog niet echt mee naar buiten gekomen maar op termijn willen we deze tak van ons bedrijf verder uitbouwen. Misschien gaan we in de toekomst samenwerkingen aan met architecten. Met nog een hypotheek- en verzekeringsadviseur erbij zou de cirkel volledig rond zijn. We kijken rustig om ons heen en zetten alleen een nieuwe stap als dit perfect aansluit bij onze werkwijze en visie. Het ultieme doel is dat we onze klanten professioneel van dienst kunnen zijn op alle vlakken die te maken hebben met vastgoed.”

Sunbelt-real-estate

Wat maakt jullie bedrijf anders dan jullie collega’s op Bonaire?
“Wij maken het verschil door onze lange ervaring op het eiland. We zijn hier volledig geïntegreerd en we mogen onszelf echt professionals te noemen in onze sector. We kennen de markt al dertig jaar, we zien de vele veranderingen en evoluties en we kennen de huizen, vaak vanaf het moment dat ze gebouwd worden via de betrokken aannemer. We zijn bovendien opgeleid en beëdigd tot makelaar en we volgen regelmatig cursussen en bijscholingen. We weten heel goed wat we doen en waar we naartoe willen.”

“Sunbelt Realty is misschien wel het enige makelaarskantoor dat al dertig jaar stabiel blijft op de markt en een rustige, constante groei doormaakt. Veel kantoren zijn gekomen en gegaan in tijden van crisis en tijdens de topjaren. Maar om te blijven, heb je vertrouwen en een goede naam nodig. Die krijg je enkel door zorgvuldig zaken te doen.”

“In tegenstelling tot andere makelaarskantoren zijn wij een full-service vastgoedpartner. Bij Sunbelt Realty kunnen mensen niet enkel terecht voor aan- en verkoop van vastgoed, maar ook voor een taxatie door een beëdigd taxateur. Onze verhuurafdeling behartigt alle verhuurzaken, zowel op lange termijn als vakantieverhuur, en staat in voor leegstandbeheer. Hierdoor weten onze klanten zeker dat al hun zaken in goede handen zijn.”

Welke lokale tips heb je voor mensen die Bonaire bezoeken?
“Dat is bijna te veel om op te noemen! Naast duiken en snorkelen is het geweldig om te wind- of kitesurfen. De natuur op Bonaire is adembenemend, dus een bezoek aan het Nationale Park Slagbaai, kajakken in de mangroven en genieten op de lokale stranden zijn absolute aanraders. Ook op culinair vlak word je op Bonaire flink in de watten gelegd met een gevarieerd aanbod aan goede restaurants.”

Wat zijn jouw drie aankooptips voor geïnteresseerde kopers?

1. Wacht niet té lang. Heb je plannen om een tweede woning op Bonaire te kopen, dan is dit het moment om in te stappen. Je merkt goed dat Bonaire in de lift zit. Gelukkig blijft het charmante karakter van het eiland daarbij bewaard.

2. Schakel een makelaar in om je te begeleiden tijdens het koopproces. Met een deskundige partner die het onroerend goed en het eiland door en door kent, vermijd je onverwachte en vervelende situaties en weet je goed wat je koopt.

3. Bonaire is dé perfecte plek om te onthaasten. Het heerlijke klimaat, de prachtige zee en de schone lucht maken het eiland tot een echt paradijs.

Om af te sluiten: beschouw je Bonaire als ‘vakantieland’ of jouw ‘thuisland’? Welk ander land(en) spreekt je aan om op vakantie te gaan?
“Bonaire is al twintig jaar mijn thuis en die van mijn man. Minstens één keer per jaar maken we een verre reis, naar uiteenlopende bestemmingen over de hele wereld. Maar telkens ik weer land op Bonaire, besef ik: dit is echt een van de mooiste plekken op aarde!”

 

Contacteer Sunbelt Realty

Wil je contact opnemen met Sunbelt Realty, een kijkje nemen naar hun aanbod of zien op welke beurzen ze aanwezig zullen zijn? 

Klik dan snel door naar het profiel van Sunbelt Realty

 

Bron: interview met Tom van den Brink en Corine van der Hout

Gerelateerde berichten

Bekijk

Uitzending Way of Living RTL4

Als vaste partner van Second Home waren presentatoren Sanne en Arno ook afgelopen editie weer aanwezig op de Second Home Beurs in Utrecht voor de opnames van Way of Living.

Bekijk

Second Home eerste consumentenbeurs bij Jaarbeurs na versoepelingen

Van 18 tot en met 20 maart vindt bij Jaarbeurs in Utrecht de eerste consumentenbeurs, de Second Home Beurs, plaats, zonder maatregelen en controles. Twee jaar geleden stond de beurs klaar om open te gaan, maar werd ze als gevolg van de eerste lockdown afgelast. Voor Jaarbeurs en Second Home een symbolisch moment.

Bekijk

Second Home Specialist in beeld: HIP Estates

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Leen Vermeulen is de eigenaar van HIP Estates, een Belgische vastgoedmakelaar gespecialiseerd in villa’s en appartementen in Spanje. “Mijn man Steven en ik verloren 25 jaar geleden ons hart aan de Costa Blanca. We besloten om onze job als verzekeringsmakelaar in te ruilen voor één als vastgoedmakelaar in Spanje. De beste beslissing van ons leven!” vertelt ze ons

Bekijk

Second Home Specialist in beeld: B&D

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een unieke blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Maarten Bökkerink van B&D France, gespecialiseerd in kwaliteitsvolle vakantiewoningen in Midden- en Zuid-Frankrijk, is er met zijn bedrijf al bij sinds de allereerste editie van de Second Home Expo. Tijd om hem enkele vragen te stellen!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden