Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Second Home Specialist in beeld: Westen Brothers Real Estate

Bij de Second Home plaatsen we onze beursexposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een unieke blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Deze keer laten we Johan Westen aan het woord. Met zijn bedrijf Westen Brothers Real Estate, gespecialiseerd in vastgoed in Zuid-Frankrijk, heeft hij nog geen enkele editie gemist van onze beurs!

Dag Johan, waarom koos je ervoor om Zuid-Frans vastgoed te verkopen op de Belgische en Nederlandse markt? Wat maakt deze markt zo interessant?

Zuid-Frankrijk is makkelijk te bereiken met de auto. Het is minder dan 12 uur rijden vanuit België en Nederland en dat spreekt veel mensen aan. De meeste Vlamingen spreken en begrijpen goed Frans en kunnen zich er min of meer verstaanbaar maken, ook een belangrijke factor. Bovendien is de medische bijstand uitstekend. Om nog maar te zwijgen van de vele authentieke dorpjes, de overheerlijke AOC Côtes de Provence wijn, de prachtige natuurgebieden, het warme zeewater en de brede stranden… Zuid-Frankrijk is gewoon een klein paradijs!”

We mogen jou al van in het begin verwelkomen als exposant op de beurs, waar je de bezoekers met veel passie informeert over de aankoop van een (tweede) woning in Zuid-Frankrijk. Wat is de kracht van Westen Brothers Real Estate?

“We hebben een zeer goede kennis van de markt en van het land. We beschikken over een uitgebreid netwerk van medewerkers ter plaatse en staan bekend om onze vlotte en aangename manier van communiceren. Hierdoor kunnen we onze klanten begeleiden van A tot Z bij de aankoop van hun droomwoning in Zuid-Frankrijk. Op de beurs ontmoeten we altijd interessante investeerders. Daarom zijn en blijven wij trouwe standhouders, jaar na jaar!”

Hoe denk je dat de toekomst van de tweede huizenmarkt in Zuid-Frankrijk zich zal ontwikkelen?

“Heel positief, de markt zal blijven groeien. Mensen willen steeds minder lang vliegen, met alle rompslomp die erbij komt kijken op de luchthavens. Zoals ik al aangaf, zijn de vlotte bereikbaarheid en de taal belangrijke factoren die deze positieve evolutie mee in de hand werken.”

huis-kopen-nice

Waar staat Westen Brothers binnen vijf jaar, denk je? Staan er nieuwigheden op het programma?

“Binnen vijf jaar zien we wel weer verder, ik heb geen glazen bol… (lacht) Met de huidige gezondheidscrisis en bijhorende sanitaire maatregelen weten we natuurlijk niet wat er boven ons hoofd hangt. Wij doen gewoon enthousiast en gedreven verder, zoals we altijd al doen. Dat doen we het liefst en onze klanten zijn fan! Iets wat ze erg op prijs stellen, is onze gepersonaliseerde aanpak. Wij bieden maatwerk en gaan op zoek naar hun droomhuis op basis van een aantal specifieke criteria en persoonlijke wensen. Kortom, de woning waarnaar ze écht op zoek zijn. Dit is geen standaard manier van werken want de meeste makelaars bieden woningen aan uit een vast bestand. Ik merk dat ‘dat tikkeltje meer’ dat wij bieden enorm gesmaakt wordt!”

Wat zijn jouw drie tips voor toekomstige kopers van vastgoed in Zuid-Frankrijk?

1.     “Ga nog niet op zoek naar een huis als je maar over één of twee jaar wil investeren. De beste huizen aan een correcte prijs worden hier heel snel verkocht, en dan gaat je droom verloren.”

2.     “Laat je adviseren door een Nederlandstalige bemiddelaar zodat je goed verstaat waar je aan toe bent. Zorg ook dat je een ervaren, onpartijdige vastgoedmakelaar kiest die je gedurende het hele aankoopproces begeleidt. Zoals Westen Brothers: tal van onze klanten hebben dankzij onze tussenkomst al veel kosten en ellende kunnen vermijden!”

3.     “Eveneens onmisbaar is een goede notaris, die je niet in de steek laat want het gaat tenslotte om complexe materie met veel cijfers, kleine lettertjes… Ook bij de zoektocht naar een notaris staan wij onze klanten met plezier bij!”

Zoek je een huis in de Alpes Maritimes of in de Var ‘Provence Verte’, dan ben je bij Westen Brothers aan het juiste adres!

 

Contacteer Westen Brothers

Wil je contact opnemen met Westen Brothers, een kijkje nemen naar hun aanbod of zien op welke beurzen ze aanwezig zullen zijn? 

Klik dan snel door naar het profiel van Westen Brothers

 

Bron: interview met Virginie Bossaer en Johan Westen

Gerelateerde berichten

Bekijk

Uitzending Way of Living RTL4

Als vaste partner van Second Home waren presentatoren Sanne en Arno ook afgelopen editie weer aanwezig op de Second Home Beurs in Utrecht voor de opnames van Way of Living.

Bekijk

Second Home eerste consumentenbeurs bij Jaarbeurs na versoepelingen

Van 18 tot en met 20 maart vindt bij Jaarbeurs in Utrecht de eerste consumentenbeurs, de Second Home Beurs, plaats, zonder maatregelen en controles. Twee jaar geleden stond de beurs klaar om open te gaan, maar werd ze als gevolg van de eerste lockdown afgelast. Voor Jaarbeurs en Second Home een symbolisch moment.

Bekijk

Second Home Specialist in beeld: HIP Estates

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Leen Vermeulen is de eigenaar van HIP Estates, een Belgische vastgoedmakelaar gespecialiseerd in villa’s en appartementen in Spanje. “Mijn man Steven en ik verloren 25 jaar geleden ons hart aan de Costa Blanca. We besloten om onze job als verzekeringsmakelaar in te ruilen voor één als vastgoedmakelaar in Spanje. De beste beslissing van ons leven!” vertelt ze ons

Bekijk

Second Home Specialist in beeld: B&D

Bij Second Home plaatsen we onze exposanten graag in de kijker. Zo gunnen we jou een unieke blik ‘achter de schermen’ van onze sector. Maarten Bökkerink van B&D France, gespecialiseerd in kwaliteitsvolle vakantiewoningen in Midden- en Zuid-Frankrijk, is er met zijn bedrijf al bij sinds de allereerste editie van de Second Home Expo. Tijd om hem enkele vragen te stellen!

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden