4 - 6 oktober    |   Jaarbeurs Utrecht    |    10.00 - 17.00

Nieuws

Veel nieuwe vliegverbindingen naar populaire tweede huis regio’s

De waarde van een vakantiehuis hangt nauw samen met de verhuurbaarheid. Naast inrichting, faciliteiten en ligging is ook de nabijheid van een luchthaven hierop van invloed. Zeker als er vanaf de luchthaven regelmatig lowcost vluchten naar Nederland zijn komt dit de verhuurbaarheid aanzienlijk ten goede. Wanneer je de haalbaarheid van de aanschaf van een tweede huis in het buitenland onderzoekt dan is de bereikbaarheid van je droomhuis dus een belangrijke factor in je afwegingen. Vliegennaar.nl brengt daarom vanaf nu, exclusief voor Second Home, de belangrijkste ontwikkelingen m.b.t. nieuwe vliegroutes in kaart. Welke van de regio’s die in trek zijn bij tweede huisbezitters gaan er in de komende tijd op vooruit?

Minder vluchten naar Duitsland ten gunste van Spanje

Zowel KLM, Ryanair als Transavia breiden het aantal vluchten naar Spanje vanuit Nederland en België uit. Bij Transavia gaat dit ten koste van de dagelijkse vlucht vanaf Rotterdam naar Berlijn. De relatief nieuwe Transavia vlucht naar München, die afgelopen zomer pas is opgestart, blijft wel bestaan.

Malaga – Zowel KLM als Ryanair begonnen in het voorjaar een verbinding Amsterdam – Malaga. Beide airlines  hebben aangegeven deze vluchten ook in najaar en winter 2017 / 2018 te continueren.

Valencia  – Sterke groei is er deze winter voor Valencia. Zowel KLM als Transavia  zullen deze winter de vluchten die eerder dit jaar gestart zijn naar de Sinaasappelhoofdstad te voortzetten. Hierdoor is Valencia nu ook jaarrond vanuit Rotterdam met een Transavia vlucht bereikbaar en blijft ook de dagelijkse, rechtstreekse KLM verbinding met Amsterdam bestaan. Als of het nog niet genoeg is introduceerde Ryanair begin september de vliegroute Eindhoven – Valencia. Gedurende de winter zal de stad drie keer per week worden aangevlogen vanuit de lichtstad en in de zomer vijf keer per week.

Alicante – Het snel groeiende Alicante airport verwacht komend jaar 5% meer passagiers. Vorig jaar groeide het aantal aankomsten al helemaal spectaculair met 16,7%. KLM voegt voor winter 2017 / 2018 drie vluchten per week toe aan haar dienstregeling. En ook Ryanair heeft inmiddels  aangekondigd het aantal vluchten naar Alicante vanaf het vliegveld bij Charleroi in 2018 verder uit te breiden.

Sevilla – Transavia voegt ook een vlucht Eindhoven – Sevilla toe aan haar winterschema m.i.v. november 2017.

Meer vliegtuigen richting Portugal

Portugal blijft naar verwachting ook in 2018 sterk in trek bij vakantiegangers. Dit vertaald zich onder meer in twee nieuwe Transavia vluchten naar Lissabon vanaf Rotterdam The Hague Airport m.i.v. februari volgend jaar. De in mei geïntroduceerde, dagelijkse KLM vlucht naar Porto komt ook terug in het winterschema 2017 / 2018. Tot slot gaat Ryanair, inmiddels de eerste luchtvaartmaatschappij van België, vanaf het zomerseizoen 2018 dagelijks naar Lissabon vliegen vanaf de luchthaven Brussel Charleroi.  De lowcost vlieger zal tevens het aantal vluchten naar Porto in de zomer uitbreiden.

Bereikbaarheid Italië per vliegtuig blijft goed
De bereikbaarheid van Italië per vliegtuig is en blijft uitstekend. Naar de meeste steden blijft het aantal vluchten vanuit de Benelux gehandhaafd. Helaas kunnen de geplande nieuwe Ryanair vluchten vanaf Eindhoven naar Milaan en Trapani (Sicilië) niet doorgaan wegens een gebrek aan slots. Ryanair gaat wel in de zomer van 2018 dagelijks naar Napels vliegen vanaf Brussel Charleroi.

Nieuwe vluchten naar Italië vanuit Nederland zijn er echter ook. KLM zal nu ook in de winter op de  zaterdag naar Catania vliegen.  Transavia zal vanaf nu ook in de winter op de route Schiphol – Olbia (Sardinië) vluchten uit voeren. Daarnaast is ook Rotterdam – Venetië nieuw in de winterdienstregeling van de Nederlandse lowcost luchtvaartmaatschappij.

Extra lowcost vluchten naar Malta uit heel Europa

Malta krijgt er in het komende jaar een groot aantal Ryanair vluchten erbij met maar liefst negen bestemmingen in heel Europa, waaronder een dagelijkse vlucht vanaf Brussel Charleroi. Dit zal de vraag naar accommodatie op het eiland zeker positief beïnvloeden.

Verschuivingen in het aanbod van vluchten naar de voormalige Nederlandse Antillen

Het recent door orkaan Irma geteisterde St. Maarten verliest een belangrijk deel van zijn vluchten vanuit Nederland. Al in mei kondigden TUI en KLM een intensivering van hun samenwerking aan: TUI zou per november 2017 haar vluchten naar het eiland staken en KLM heeft daarmee haar monopolypositie op deze route weer terug. TUI zet de hierdoor vrijgekomen vluchtcapaciteit in voor de andere ABC-eilanden. Vooral Bonaire en Curaçao profiteren.

Het aantal toeristen dat Bonaire bezoekt vanuit Europa groeide het afgelopen jaar met maar liefst 8%. Vanuit Nederland komt er daarom vanaf komende winter een extra TUI fly vlucht per week bij naar Bonaire.  Vanaf 1 november gaan er 4 vluchten per week vanaf Amsterdam, altijd in combinatie met Curaçao of Aruba.

Het eiland Curaçao krijgt dit winterseizoen meer directe TUI fly vluchten vanuit Nederland. Vanaf november vliegt de Dreamliner drie keer per week direct op woensdag, zaterdag en zondag. De Airberlin verbinding naar Curaçao vanaf Düsseldorf vervalt helaas. Vanwege de financiële problemen van de bankroete luchtvaartmaatschappij worden alle vluchten naar de Caribbean te staken.

 

Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.