Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Video opname: lezing staatssecretaris Van Rij op de Second Home Beurs

De Second Home Beurs in Maastricht ontving op zondag 21 januari staatssecretaris Van Rij voor een lezing over de veranderingen in het Box-3 stelsel. Hieronder vind je de opname van deze presentatie. Tevens is er een link naar een pdf van de gegeven powerpoint presentatie.

Download hier de powerpoint presentatie van de staatssecretaris (PDF)

Het nieuwe box-3 stelsel

In box-3 van de inkomstenbelasting, wordt het rendement op vakantiewoningen belast. In het huidige stelsel wordt het rendement bepaald met een forfait, dat voor iedereen hetzelfde is, ongeacht het daadwerkelijk behaalde rendement. Het demissionaire kabinet heeft een voorstel voor een nieuw stelsel in box-3 uitgewerkt. In dit nieuwe stelsel wordt het werkelijk behaalde rendement belast. Dit voorstel is in september 2023 aangeboden voor internetconsultatie. Het is nu aan het nieuwe kabinet om te bepalen of het wetsvoorstel wordt ingediend bij de Tweede Kamer. De beoogde invoeringsdatum van het nieuwe box 3-stelsel is 2027.

Over staatssecretaris Van Rij:
Sinds 10 januari 2022 is Marnix van Rij (1960) staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst in het kabinet-Rutte IV. In de periode 2015-2019 was hij Eerste Kamerlid voor het CDA. Na diverse functies in de Wassenaarse gemeentepolitiek, werd hij in 1999 voorzitter van het CDA. 

Tevens was hij werkzaam in het bedrijfsleven, onder andere als senior partner bij Ernst & Young. Als Eerste Kamerlid hield van Rij zich vooral bezig met belastingwetgeving. Gedurende de periode 2020-2021 was hij regeringscommissaris in Sint Eustatius om in 2021 de rol van interim-voorzitter van het CDA te bekleden.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Overwaarde benutten? Investeren in een vakantiewoning

Droom jij ook weg bij het idee van een eigen vakantiewoning? Ergens lekker in de zon, waar de golven zachtjes kabbelen of misschien in een groen bos met enkel de geluiden van de natuur om je heen. Het lijkt een droom, maar wel een droom dat het binnen handbereik kan liggen.

Bekijk

De financiële route naar jouw tweede huis

Hoe ga jij je financiering van je vakantiewoning in het buitenland regelen? Hier een aantal suggesties

Bekijk

Van Holland naar Dubai: de sleutel tot succesvol investeren!

Tips en efficiënte manieren om te investeren in Dubai, parel in de woestijn

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden