Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Huis kopen Roemenië

Genieten van dit prachtige land in Oost-Europa

Een tweede huis kopen in Roemenië, daar zullen waarschijnlijk niet heel veel mensen direct aan denken. Toch is Roemenië een heel mooi land waar je heerlijk vakantie kan vieren. Of het nou in de zomer of winter is, in Roemenië is altijd wat te beleven,

Waarom een huis kopen in Roemenië?

Roemenië is een land waar je heerlijk kan eten en drinken. De Roemeense keuken heeft namelijk veel invloeden uit de Hongaarse, Griekse, Oostenrijkse en Turkse keuken. Daarnaast heeft Roemenië prachtige natuur. De Karpaten zijn een gebergte met mooie natuurparken waar veel wild woont. Verder kan je eeuwenoude kastelen met een rijke geschiedenis bezoeken. Zo ook het Bran kasteel, het mythische huis van Graaf Dracula. 

Wanneer je Roemenië bezoekt, moet je een keer naar de Zwarte Zee gaan. Hier kan je heerlijk genieten aan de gouden stranden. Ga je liever op wintersport? Dat kan ook in Roemenië en het is nog eens betaalbaar ook!

Een huis kopen in Roemenië: waar begin ik

Een vakantiewoning kopen in Roemenië is een grote stap die vaak samen gaat met een flinke som geld. Daarom is het heel belangrijk om eerst een goede lijst met eisen te maken. Waar moet het huis aan voldoen? Denk hierbij eerst aan de regio. Roemenië is een van de grotere landen in Zuidoost Europa en elke regio heeft zo zijn voordelen en nadelen. 

Welk type huis wil ik kopen in Roemenië

Naast de regio is het belangrijk een keuze maken omtrent het type huis. Ben je opzoek naar een appartement, een losstaand huis of wil je zelf een woning opknappen? Het kopen van een huis in Roemenië is gelukkig niet heel duur. Zo koop je al een vrijstaande woning voor €93.000 euro. Een andere belangrijke vraag is met welk doel je het huis in Roemenië wil kopen. Gaat het puur om gebruik voor eigen vakanties, of misschien wil je er wel permanent gaan wonen. Je kan er ook voor kiezen om een tweede huis te kopen in Roemenië voor het rendement. Bij het laatste geval is het belangrijk om uit te zoeken wat potentiële huurders zoeken. Uiteindelijk wil je het huis dan zoveel mogelijk verhuren. Eigenschappen van het huis zullen dan dus moeten aansluiten op wensen van huurders. 

Een huis kopen in Roemenië, bekijk het volledige aanbod.

Laat je informeren over het kopen van een huis in Roemenië

Bij het kopen van een huis in Roemenië kan het wel eens lastig zijn om direct alles duidelijk op een rijtje te krijgen. Hoe zit het namelijk met de regels qua hypotheek in Roemenië? Op de beurs van Second Home kan jij terecht bij makelaars uit Roemenië. Zij kunnen jou vertellen over de mogelijkheden en bieden hulp bij jouw zoektocht.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden