Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Op zoek naar huizen te koop in Spanje?

Bekijk het volledige aanbod woningen in Spanje

Bent u ook op zoek naar huizen te koop in Spanje? Dan bent u hier aan het juiste adres! Wij  verzamelden voor jou de meeste relevante informatie over huizen te koop in Spanje alsook het aanbod Spaans vastgoed van onze exposanten. Lees dus snel verder... 

Waarom een huis kopen in Spanje?

Wie droomt er nu niet van een woning onder de Spaanse zon? Met minimum 300 zonnige dagen per jaar is Spanje één van de geliefkoosde landen om een tweede woning te kopen. En, dat hebben ook de touroperators gemerkt. Dagelijks zijn er vanuit België en Nederland heel wat goedkope vluchten naar de verschillende regio’s in Spanje. Dat maakt Spanje natuurlijk ook interessant voor zowel huurders als verhuurders van huizen of appartementen in Spanje.

Genieten van een huis aan de Spaanse Costa’s

Door het aangename klimaat in Spanje zal het jou zeker en vast niet verbazen dat vooral de costa’s (zoals de Costa Blanca, Costa Brava en Costa Del Sol) enorm in trek zijn.

Huis kopen in Spanje is niet zoals in Nederland.

Een woning kopen in Spanje verschilt in een aantal zaken toch van België en Nederland. Zo raden wij aan om op zoek te gaan naar een meertalige advocaat met specialisatie in Spaans vastgoed- en eigendomsrecht. Belangrijk is natuurlijk dat hij ook jouw taal spreekt. 

NIE aanvragen

Het NIE of het ‘Número de Identificación de Extranjeros’ is een uniek identificatienummer dat je nodig hebt om als niet-inwoner vastgoed te kopen en belastingen te betalen. Wij raden aan om dit tijdens de zoektocht naar een huis in Spanje reeds aan te vragen. Dit kan via het Spaans Consulaat of in Spanje zelf. Ook personen met wie je het vastgoed samen wilt kopen (bv. uw vrouw) heeft zo een nummer nodig.

Waar een huis kopen in Spanje?

Om de locatie te bepalen is het belangrijk om eerst volgende vraag te stellen: ‘Waarom wil ik een woning in Spanje kopen?’. Wil je enkel zelf kunnen genieten? Dan kun je de woning kopen waarop je verliefd werd, ook al ligt deze 15 km van het centrum.
Koop je een tweede woning voor het rendement? Dan hou je best ook rekening met enkele vereisten van potentiële kopers zoals: nabijheid van het strand, winkelcentrum, restaurants,... Dit is ook de reden waarom heel wat Spaanse costa’s zo enorm in trek zijn bij Belgische en Nederlandse kopers. Zij weten dat een huis kopen aan een Spaanse costa een heel mooi verhuurrendement opbrengt.

huizen te koop in Spanje, bekijk het volledige aanbod 

 

Welk budget moet ik reserveren om een huis te kopen in Spanje?

Voor elk type budget kun je een woning vinden in Spanje. Maar, hou er rekening mee dat een kleine verhoging in het budget soms een groot verschil in rendement kan betekenen. Zo kun je soms met een kleine verhoging van het budget net een woning kopen met zicht op zee of beschikt de woning van een extra slaapkamer waardoor deze sneller verhuurd kan worden en voor een hoger bedrag. 

Als je een vakantiehuis in Spanje koopt komen daar natuurlijk ook extra kosten bij kijken. Zo zal je ook in Spanje voor water, gas en elektriciteit moeten betalen. En, ook de belastingen mag je niet uit het oog verliezen. Hierover vertellen onze vastgoedexperts graag meer. 

Huis kopen in Spanje? Start je zoektocht op de Second Home Beurs!

Wist je dat heel wat kopers hun zoektocht starten op de Second Home Beurs? Dit komt doordat Second Home de potentiële kopers zo goed mogelijk probeert te informeren over de aankoop van een tweede woning. Dit door middel van nieuwsartikelen, landendossiers en het seminar programma op de beurs. Bekijk hier het landendossier over Spanje. Natuurlijk vind je hieronder ook een uitgebreid aanbod met huizen te koop in Spanje.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden