Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Huis kopen Zilverkust

Ook wel Costa de Prata in Portugal

Een huis kopen in Portugal wint aan populariteit. Waar nog steeds veel mensen er voor kiezen om een huis te kopen in buurland Spanje, is er toch een kleine verschuiving zichtbaar. Zeker voor mensen met een kleiner budget is het mogelijk om goedkoper een woning te kopen.  

Huis kopen Zilverkust, bijzonder en nog geen massatoerisme

De Portugese Zilverkust, “Silver Coast” ook wel Costa de Prata genoemd, is een regio die aan de westkust van Portugal ligt. Eigenlijk ligt de Zilverkust tussen Lissabon en Porto in. De regio is nog niet ontdekt door het grote toerisme, maar het is zeker de moeite waard om hier een huis, appartement of villa te kopen. De regio beschikt over een aantal historische stadjes en vissersplaatsen, indrukwekkende natuur met ruige rotskusten en prachtige stranden.

Wat heeft de Zilverkust te bieden?

Zoals hierboven beschreven heeft de Zilverkust het allemaal. Er zijn verschillende mooie plekken om te bezoeken. Nazaré is het oudste vissersdorp van Portugal en is naast Óbidos, een van de meest populaire steden aan de Zilverkust. São Martinho do Porto is een van de echte juweeltjes van de Zilverkust. In de regio zijn er verschillende activiteiten te doen. Ga op het strand liggen en genieten van de zon of heerlijk wandelen op de lange boulevard van São Marthinho. Tevens beschikt de regio over een aantal bezienswaardigheden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, zoals het klooster in Alcobaca, de universiteit van Coimbra, de Tempeliersburcht van Tomar en de koninklijke gebouwen van Mafra. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

Een huis voor eigen gebruik, of liever verhuren?

Wanneer je een vakantiewoning voor eigen gebruik in de Zilverkust wil kopen, is er meer dan genoeg aanbod. Als je besluit het huis in Portugal, Silver Coast te verhuren, houdt dan rekening met de eisen van de huurders. De locatie en activiteiten in de buurt zijn vaak belangrijke aspecten waar zij rekening mee houden. Ook is het aan te raden om iemand te vinden, die allerlei zaken kan regelen tegen vergoeding. Vaak kan dit geregeld worden via de makelaar.

Een huis kopen in Portugal. Hoe pak je dat aan?

Het is niet moeilijk om vastgoed in Portugal Zilverkust te kopen. Verschillende makelaars kunnen helpen bij de aankoop van een tweede huis. Voordat je besluit een woning te kopen is het belangrijk om te weten welke type woning jou aanspreekt. Heb je voorkeur voor een villa langs de kust of liever in de natuur of stad? Ook de keuze bestaande bouw of nieuwbouw moet gemaakt worden, voordat de zoektocht kan beginnen.

Een huis kopen aan de Zilverkust, bekijk het aanbod.

Laat je informeren over het kopen van een huis in de Zilverkust

In contact komen met een makelaar in de Zilverkust kan een uitdaging zijn. Daarnaast gaat het dan vaak om telefonisch contact of via de mail. Een bezoek aan de Second Home Beurs kan helpen. Op de beurs zijn verschillende makelaars aanwezig en bereid om te helpen. Interessant is het seminar programma, waar presentaties over het kopen van een woning in Portugal worden gegeven.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden