Bezoek de beurs

29 sept. - 1 okt. 2023 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Huis kopen Duitsland

Genieten van een vakantiehuis in Duitsland

Het kopen van een huis in Duitsland is populair. Je eigen vakantiewoning kopen bij onze Oosterburen, je hoort het steeds vaker. Een huis in de Eifel of in Noordrijn-Westfalen voor een vakantie of een weekend weg.

Een huis kopen in Duitsland is voordeliger

Nederlandse huizenprijzen zijn de laatste jaren enorm gestegen en ook het kopen van een vakantiewoning kan een dure aangelegenheid zijn. Heb je een kleiner budget? Dan kan Duitsland zeker uitkomst brengen. Huizenprijzen liggen gemiddeld veel lager in Duitsland, daarnaast krijg je er vaak een flinke lap grond bij. Uiteraard zal het prijsniveau ook afhangen van de regio en de populariteit hiervan. 

Een huis kopen in Duitsland, waar begin ik?

Ok, je bent eruit je wilt een tweede huis kopen in Duitsland. Natuurlijk is dan nog de vraag waar in Duitsland. Misschien ben je verliefd op een bepaalde regio of stad. Een andere optie is dat je de woning koopt voor de verhuur en het bijkomende rendement. Een huisje huren in Duitsland is onder nederlanders erg populair. Zeker woningen in de populaire gebieden rond Winterberg en de Eifel zijn erg in trek. Een uitgelezen kans om een mooi rendement te maken. Ga je een woning kopen voor de verhuur, kijk dan goed naar het woningtype, de ligging en de faciliteiten in en om het huis. Huurders zijn immers kritisch als ze een huis gaan huren voor een weekendje of een mid-week.

een huis kopen in Duitsland? Bekijk het volledige aanbod.

Laat je informeren

Nederlanders kopen al jaren keukens in Duitsland en importeren auto’s. Toch is een vakantiehuis kopen in Duitsland toch echt even anders geregeld dan in Nederland. Het is dan ook belangrijk dat je je goed informeert of laat informeren door een makelaar. Op de Second Home Beurs zijn diverse makelaars aanwezig die je hier alles over kunnen vertellen. Daarnaast zijn er diverse lezingen over het kopen van een vakantiewoning. 

Hieronder vind je alvast een greep recreatiewoningen te koop in Duitsland. Veel succes met je zoektocht naar een vakantiehuis in Duitsland!


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden